Samsung Galaxy Mega 2, despre care s-a tot scris din iulie, se pregătește de lansare. Sud-coreenii au deschis anul trecut nișa phablet-urilor dual-sim cu Galaxy Mega, un mega-telefon, o mini-tabletă, cu ecran de 6,3 inch. A fost atât de bun încât s-au verit să-l trimită la teste, ca și camerele foto, de teama unor opinii negative.  Practic este un hibrid, nici telefon, nici tabletă, dar dual-SIM, care funcționează în stilul terminalelor Duos. Noua versiune are dotări tehnice mai bune și platforma Android 4.4, este posibil să fie mai ok.

 

Samsung Galaxy Mega 2
Samsung Galaxy Mega 2

Sursa foto: Phone Arena

Samsung Galaxy Mega 2

Știu că există utilizatori care își doresc tablete în loc de smartphone, că au ecran mai mare. Știu de asemenea că tehnologia dual-SIM are mega-succes la noi, deși nu funcționează corect și nu ai nevoie de două rețele, dar na, este mai simplu așa. Probabil Galaxy Mega 2 va avea succes la cei care caută un astfel de device hibrid. Cei care mai au minute pe o carelă și date mobile pe alta, deși este azi mai ieftin să le ai pe toate pe o singură cartelă. Dar na, cu bătăi de cap și timp pierdut.

Samsung Galaxy Mega 2 a fost anunțat oficial în US, la noi încă nu a venit comunicat oficial. Terminalul are două variante de procesoare, ori Snapdragon 410, un quad-core economic, ori un Exynos 4415, un quad-core la 1,4GHz. Grafica este pe celebrul GPU Mali400, dar are 2GB de RAM, deci se va mișca decent. Camera foto este de 12 megapixeli, iar ecranul a scăzut la 6,0 inch, cu rezoluție 720p.

Stocarea internă este de doar 16GB, dar vine cu slot pentru carduri micro-SD. Are probabil versiuni LTE/4G ca și în cazul Note 4.

Prețul Samsung Galaxy Mega 2 pe piața americană va fi de circa 425 de dolari de unde putem spune că și la noi vine la vreo 425 de euro + taxe.