Samsung Galaxy Mega 2, despre care s-a tot scris din iulie, se pregătește de lansare. Sud-coreenii au deschis anul trecut nișa phablet-urilor dual-sim cu Galaxy Mega, un mega-telefon, o mini-tabletă, cu ecran de 6,3 inch. A fost atât de bun încât s-au verit să-l trimită la teste, ca și camerele foto, de teama unor opinii negative.  Practic este un hibrid, nici telefon, nici tabletă, dar dual-SIM, care funcționează în stilul terminalelor Duos. Noua versiune are dotări tehnice mai bune și platforma Android 4.4, este posibil să fie mai ok.

 

Samsung Galaxy Mega 2
Samsung Galaxy Mega 2

Sursa foto: Phone Arena

Samsung Galaxy Mega 2

Știu că există utilizatori care își doresc tablete în loc de smartphone, că au ecran mai mare. Știu de asemenea că tehnologia dual-SIM are mega-succes la noi, deși nu funcționează corect și nu ai nevoie de două rețele, dar na, este mai simplu așa. Probabil Galaxy Mega 2 va avea succes la cei care caută un astfel de device hibrid. Cei care mai au minute pe o carelă și date mobile pe alta, deși este azi mai ieftin să le ai pe toate pe o singură cartelă. Dar na, cu bătăi de cap și timp pierdut.

Samsung Galaxy Mega 2 a fost anunțat oficial în US, la noi încă nu a venit comunicat oficial. Terminalul are două variante de procesoare, ori Snapdragon 410, un quad-core economic, ori un Exynos 4415, un quad-core la 1,4GHz. Grafica este pe celebrul GPU Mali400, dar are 2GB de RAM, deci se va mișca decent. Camera foto este de 12 megapixeli, iar ecranul a scăzut la 6,0 inch, cu rezoluție 720p.

Stocarea internă este de doar 16GB, dar vine cu slot pentru carduri micro-SD. Are probabil versiuni LTE/4G ca și în cazul Note 4.

Prețul Samsung Galaxy Mega 2 pe piața americană va fi de circa 425 de dolari de unde putem spune că și la noi vine la vreo 425 de euro + taxe.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!