Samsung Galaxy S4 are vânzări în scădere, spune un studiu realizat de CounterPoint Research. E drept, studiul este pe luna august, în care au scăzut cam toți mari jucători, inclusiv Apple. De asemenea, Galaxy S4 a depășit alte terminale fiind pe primul loc. Dar cifrele confirmă ceea ce spuneam: Samsung nu se mai laudă cu vânzări de zeci de milioane de unități dintr-o singură cauză: cifrele sunt sub cele din 2012. Și aici e o combinație de factori: Galaxy S4 nu este cu mult peste competiție, cum s-a întâmplat în alți ani. De asemenea, implicarea Samsung în diverse activități s-a redus semnificativ, ei mizând că vor vinde datorită prestigiului câștigat…

Samsung-Galaxy-S4-vs-HTC-One-01

În acest moment, Samsung Galaxy S4 este depășit atât de Note 3, cât și de HTC One sau LG G2. De aceea Samsung este forțat să devanseze iar lansarea următorului model.

ads

Samsung Galaxy S5 ar putea fi lansat în ianuarie.

Comparația dintre iPhone 5S și Galaxy S4 este forțată. Terminalul Apple e foarte bun și perfomant, dar are ecranul mic și bateria modestă. Oricum aici ține fix de preferințele utilizatorului, așa că nu comentez mai mult.

Eu am trecut recent la S4 de la HTC One și pot să vă spun că: ecranul este mai slab – are un albastru pe care îl bagă în toate culorile și arată un pic forțat. Autonomia este un pic mai bună ca la One, dar aspectul interfeței este mai slăbuț. Am căutat un launcher nou, dar Nova nu-mi place și altceva făcut bine nu am găsit. Aș testa varianta cu Android stock, de curiozitate.

Abia aștept să văd HTC One Max săptămâna viitoare, pentru că Note 3 mi-a lăsat o impresie foarte bună, este excelent.

S4 ar fi avut vanzări de circa 5 milioane de unități, în scădere față de 7 milioane de unități vândute în iulie. Totuși, se observă în top numeroase terminale Galaxy dintre cele mai ieftine. Compania de analiză pune în top două terminale Asha – cunoașteți părerea mea – sunt featurephone, nu smartphone.

Să vedem ce spun studiile IDC sau Gartner, pentru că alea sunt cu adevărat relevante.