Două informații care au apărut în ultimele zile: chinezii spun că S8 și S8 Plus vor avea 6GB de RAM, iar versiunea de procesor Exynos 9 ar putea fi 9810, conform altor zvonuri.

Află toate detaliile Samsung Galaxy S8 ->>

Despre RAM

După cum știți, pe 26 februarie vom afla exact data lansării Galaxy S8. Telefonul Samsung are anul acesta două versiuni S8 și S8 Plus, cu un ecran mai mare. De fapt, ambele versiuni au ecranul mai mare decât terminalele de anul trecut. Dar folosind marginile subțiri și mutând senzorul de amprentă pe spate, au reușit să nu depășească cu mult dimensiunile de anul trecut. Doar câțiva milimetri.

Autorul dezvăluirilor este chinez, el susține că ambele variante vor avea 6GB de RAM, nici mai mult, nici mai puțin. Samsung a prezentat primele variante de S8 unor parteneri importanți, oficiali ai operatorilor telecom și retaileri GSM. Dar nu știm exact ce anume le-a dezvăluit din dotările tehnice ale telefonului. Chinezul spune și că stocarea de bază este 128GB, eu nu cred, dar circulă și zvonul că modelele vor fi scumpe, deci este posibil să fi sărit peste variantele mai ieftine, pentru a maximiza profitabilitatea.

Exynos 9810

După cum știm, versiunea cea mai căutată de Galaxy S8 va avea procesor Snapdragon 835. Dar în general, în România vine varianta cu Exynos. Sau chiar ambele. Nu se știe oficial ce procesor Exynos va fi folosit la Galaxy S8. Pe paginile oficiale Samsung a apărut un teaser, care vorbește despre Exynos 9:

Este foarte posibil ca procesorul Exynos 9 să fie prezentat la finalul săptămânii la Barcelona. Cum vă spuneam, o să fiu acolo și vă scriu imediat. Din dezvăluirile pe surse, numele va fi Exynos 9810, iar Samsung va realiza două variante, 9810V cu versiunea Mali-G71 cu 18 nuclee, precum și 9810M cu Mali-G71 cu 20 de nuclee.

Nu mai sunt cine știe ce detalii, unii zic că nucleele vor fi Moongoose M2, față de M1 la Exynos 8890 de la S7, generația Exynos 8. Versiunea 9810V va avea nucleele cu frecvența maximă de 2.3 GHz, iar 9810M va avea 2.5GHz, finnd probabil procesorul de la S8 Plus.

Telefonul va suporta versiunea LTE Cat.16, iar viteza maximă de download va fi 1Gbps. Producția noului procesor se face tot pe 10 nanometri, ca și Snapdragom 835.