Samsung Galaxy S8 Mini ar putea fi surpriza acestui an, dacă zvonurile se dovedesc adevărate. Compania sud-coreeană scotea înainte ediții „mini” pentru modelele de top, dar cred că s-au oprit la S5 Mini. Oricum, erau niște modele slab dotate, Galaxy S doar cu numele. Anul acesta am putea vedea un S8 Mini bine dotat.

samsung galaxy s8 mini

Samsung Galaxy S8 Mini ar urma să aibă ecran de 5.3 inch, care în realitate are dimensiunile unui telefon cu ecran de 4.7 inch. Conform sursei originale a zovnului, ITHome, acest model va avea procesor de top precum și 4GB de RAM. Zvonul spune că va veni însă cu Snapdragon 821, procesorul de top de anul trecut, iar de la Samsung va folosi probabil Exynos 8890 de la Galaxy S7. Oricum, este o veste foarte bună, pentru că modelele Mini din generația anterioară nu aveau dotări de top.

Camera foto de pe spate rămâne de 12 megapixeli, iar cea frontală de 8 megapixeli. De asemenea, are recunoaștere facială și scanner de iris. Modelul va avea stocare de 32GB fiind o variantă mai accesibilă ca preț. Acum Galaxy S8 are doar 64GB. Probabil suportul pentru carduri microSD este inclus de data asta. În orice caz, este clar că bateria va fi mai mică decât la Galaxy S8, de aceea era nevoie de un procesor mai echilibrat, probabil modelul de top ar fi epuizat rapid acumulatorul. Dar să nu uităm că există multe optimizări care permit prelungirea vieții bateriei pe S8.

ads

Imediat după ce am văzut ambele modele Galaxy S8, am spus că modelul compact arată mai bine și este mai plăcut de utilizat. Un Samsung Galaxy S8 Mini ar fi și mai interesant, după părerea mea. De asemenea, am citit recent un studiu care spune că vânzările se mută acum spre modelul compact. După lansare toată lumea cumpăra S8+, dar acum modelul compact începe să depășească la vânzări modelul mare. De aceea cred și zvonul că Samsung ar putea lucra la un model Mini. Nu vor să îl facă exact la fel de puternic ca primele două ca să nu ajungă cumva să depășească Galaxy S8. Dar în rest, totul este posibil. Uite și ilustrația de pe site-ul chinzesc.