Deja știm cam totul despre Samsung Galaxy S8, iar micile detalii care lipsesc se completează pînă pe 20 martie. Astăzi aflăm ceva detalii despre Galaxy S8 Plus, modelul mai mare, care ar urma să fie un adevărat computer în buzunar.

Sursele citate spun că oficialii Samsung au decis ca amul acesta să producă mai multe unități din modelul S8 Plus decât S8. Acest lucru vine după doi ani de experiențe care au arătat că utilizatorii preferă ecranele mari, chiar dacă modelele sunt mai scumpe.

Analiștii spun că la momentul lansării Galaxy S6, primul S care avea variantă Edge, Samsung a produs mai multe unități din modelul ieftin, dar publicul a preferat modelul Edge, deși era mai scump. Astfel au fost stocuri zero, iar Samsung a rămas cu modelele S6 normale care au fost apoi vândute la reduceri. Anul trecut, raportul S7 Edge versus S7 a fost de circa 70%-30%, iar oamenii au ales modelul cu ecran curbat în ciuda prețului. Arată mai bine, are ecran mai bun, are baterie mai mare. Dar acum situația diferă un pic.

ads

Conform informațiilor de pînă acum, ambele modele au ecran Edge. Iar S8 simplu va avea ecran de 5.7 inch, cel mare are tocmai 6.2 inch. Nu zic că e ceva rău în asta, doar că terminalele cu ecran mare sunt greu de ținut în mână și sunt mai grele, deci incomod în buzunar. Tare sunt curios dacă oamenii vor face iar pasul spre dimensiunea mai mare. Ceea ce ar declanșa iar o goană la nivel de industrie, toată lumea adoptând 6 inch ca noul standard.

Vestea bună este, cum spuneam, că telefonul va avea dimensiuni similare cu modelele de anul trecut, pentru că se reduc dramatic marginile ecranului. Dar pe de altă parte noile modele vor fi scumpe, mai ales după fiasco-ul Note 7 cei de la Samsung vor să facă profit record.