Gionee, producătorul chinez de telefoane mobile care face terminalele Allview, a lansat oficial modelul M6S Plus, campion la specificații. Sunt curios dacă va fi lansat în gama Energy de la Allview, dar nu cred, pentru că probabil este un telefon scump.

Gionee M6S Plus

Gionee M6S Plus are un display de 6 inch, are procesor octa-core și 6 GB de RAM și 256 GB de stocare internă. N-ai ce să zici, este un telefon care răspunde tuturor nevoilor și are o baterie integrată de 6.020 mAh, mai mare decât la tablete – inclusiv cu tehnologia de încărcare rapidă. Sigur este un telefon gros și mai greu decât modelele normale. Dar în același timp oferă și o autonomie peste medie și o experiență bună.

În ciuda faptului că sunt partener Mediatek, Gionee au mers acum pe un procesor Snapdragon 653, care are patru nuclee puternice Cortex-A72 și patru Cortex-A53. Nucleele sunt la frecvențe de 1.8GHz și 1.95 GHz, iar procesorul oferă și putere hardware, dar și economie de energie. Practic doar nucleele Cortex-A73 îi lipseau să fie un model de top. Acceleratorul grafic este Adreno 510, un model performant.

Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli cu lentilă f/1.9 și cu tehnolgia dual-pixel, care permite realizarea de fotografii de calitate mai bună. Camera foto de pe față este de 8 megapixeli, ca la telefoanele brand-name. Are senzor de amprente și poate cripta datele ca să nu fie interceptate.

Ecranul de 6 inch are rezoluție Full HD și este AMOLED. Modelul mai ieftin are 64GB de memorie internă și suportă carduri de memorie. Telefonul este dual-SIM, are platforma Android 6.0 și o interfață proprie.

Prețul Gionee M6S Plus ar fi de aproximativ 510 dolari. Din păcate pentru Gionee, ei sunt cunoscuți ca producător de terminale ieftine și va fi greu să vândă telefoane scumpe. Modelul ăsta este lansat deocamdată doar în China, să vedem dacă va ajunge oficial pe undeva. Dacă nu, e posibil cum spuneam să devină vreun P9 sau P10 Energy. Apropo de numele folosite de Allview, cred că Huawei sunt încântați de asta 🙂