Huawei Honor 7x a fost dezvăluit înaintea lansării oficiale, dar arată bine, are tehnologie bună și un preț decent. Modelul preia design-ul bun de la Huawei P9, cu carcasa metalică, cameră foto duală, senzor de amprentă pe spate, la care se adaugă ecranul cu margini subțiri și dotări tehnice de nivel mediu. Prețul de 200 de euro ar putea fi principalul său atuu.

Honor 7x

Honor 7x: preț de 200 de euro

Terminalul Huawei are un ecran excelent, de 5.93 inch cu rezoluție FHD+, respectiv 2160×1080 pixeli, cu margini subțiri și fără butoane pe partea frontală. Practic arată ca orice telefon modern de astăzi. Acest display este denumit de Huawei “FullView” la modelele sale de top. Honor este însă brandul low-cost, dar care vă aduce tehnologia la prețuri mai bune. Mulți comentează că design-ul are în continuare ceva din modelele iPhone de generația 6/7, dar în afară de o ușoară asemănare datorată dungilor de antenă, nu se remarcă nimic, din contră, arată diferit.

Procesorul nu este însă cel de top, este un model mid-range de asemenea, Hisilicon Kirin 659, bazat pe nuclee ARM Cortex-A53, din care patru sunt la 2,36 Ghz și patru la 1.7 GHz. Performanțele vor ok în toate aplicațiile, dar nu este un campion la jocuri video și la aplicații intense. Acceleratorul grafic este însă bun, ARM Mali-T830 MP2, destul de bun pentru prețul cerut.

Honor 7x are 4GB de RAM și 32GB de stocare pentru versiunea de bază. O variantă mai scumpă poate aduce 64 de GB de stocare internă. Are același sistem dual-SIM sau slot de carduri de memorie, folosiți cum vreți slotul, dar nu se poate și dual-SIM și cu card de memorie simultan. Senzorul de amprentă este pe spate, dar acum cu format rotund, ca la P10, nu dreptunghi ca anul anterior.

Bateria integrată la Honor 7x este de 3.340 mAh, un pic mai mare decât la alte modele și au promis că au rezolvat problemele de încălzire. Modelul nu are însă USB Type-C și are vechea mufă de microUSB, platforma software este Android 7.0 și nu cred că va primi actualizări. De asemenea, nu este rezistent la apă.

Se zvonește că lansarea oficială ar fi pe 5 decembrie, vă țin la curent dacă este așa. Legat de prețul Honor 7x trebuie spus că modelul 6X costa 250 de euro, iar la eMAG sunt două oferte, una cu 950 de lei și una cu 1250 de lei. Dacă nu ești atent, riști să plătești mai mult decât face.

Sursa: SlashGear