HP Elite X3 este un smartphone/phablet cu Windows 10 Mobile și funcția Continuum, care permite conectarea la tastatură și monitor pentru a deveni un adevărat computer desktop. Dotările hardware sunt bune, dar 6 inch este o dimensiune foarte mare, iar prețul este de circa 700 de dolari.

HP-Elite-X3---in-hand-compressor

HP Elite X3

Terminalul are un ecran AMOLED cu diagonala de 5.96 inch, cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli), procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4GB de RAM, stocare internă de 64GB și slot de carduri de memorie microSD. Camera foto de pe spate are senzor de 16 megapixeli, iar cea frontală de 8 megapixeli. Conform HP, terminalul are senzor de amprentă, dar și scanner de iris pentru deblocare.

Modul Windows Continuum, promovat pînă acum doar la terminalele Lumia, permite transformarea telefonului în … desktop PC. Are un dock, care costă 100 de dolari, dar care permite conectarea la un monitor sau TV și la tastatură / mouse, iar apoi puteți lucra pe telefon ca pe un computer. Dock-ul are port Ethernet pentru conectarea la cablu, mufă DisplayPort, dar și sloturi USB, se poate atașa și un HDD extern dacă aveți nevoie de stocare.

HP a preluat de la Asus și modelul „Transformer”, vor vinde separat un așa-zis dock de laptop, HP Lap Dock, practic conectezi telefonul la acest accesoriu și ai un laptop funcțional. Are un ecran de 12.5 inch, nu are procesor, memorie sau stocare internă, doar utilizezi telefonul. Are doar baterie, ecran și tastatură. Include mai multe porturi și de asemenea tehnologie audio. Nu am reușit însă să aflu cât costă Lap Dock. Telefonul se poate conecta wireless la el sau chiar prin cablu pentru transfer mai rapid de fișiere.

HP_Mobile_Extender_Folio_Elite_x3_promo-compressor

Probabil este o soluție de mobilitate interesantă, dar ar fi avut succes acum câțiva ani. Este interesant de urmărit dacă va mai avea acum succes. Lansarea oficială este la finalul lunii august. Vedem ce și cum ulterior.