HTC 8x cu Windows Phone 8 a fost prezentat oficial în seara asta. N-am prins evenimentul, dar pot să fac câteva observații. Afirmația oficială că „telefoanele nu seamănă cu nimic de pe piață” ne arată că și ei s-au gândit la asemănare. Într-adevăr, la prima privire seamănă, dar dacă iei detaliile la analizat sunt și diferențe.

HTC 8X  Windows Phone 8
HTC 8X Windows Phone 8

Doi la mână, în prezentarea oficială au insistat pe cât de bună e camera foto. Come-on! În fine, au tehnologia de sunet Beats care s-a autodistrus odată cu intrarea în zona de laptopuri și telefoane, nu mai crede niciun fan al muzicii digtale că oferă vreo calitate.

Windows Phone 8 nu este încă gata, va fi lansat oficial în octombrie. Adică vom ști abia la final dacă e bun sau nu.

HTC 8X

Terminalul HTC 8X are un display cu diagonala de 4,3 inchi cu rezoluție 1280×720 pixeli, densitate de 341 ppi, adică va oferi imagini de o calitate foarte bună. Procesorul este de asemenea bun, un dual-core la 1,5GHz, Snapdragon S4. Probabil cu optimizările software de la Microsoft se va mișca excelent și vei putea face treabă cu el foarte ok. Bateria ar trebui să țină o zi, deși este destul de mică.

ads

Camera foto este ok, dar HTC are o întreagă istorie cu tehnologie foto mediocră, așa că va trebui să vedem. Senzorul back-side illuminated este mereu un atuu, pentru că poți face poze pe lumină redusă. Dar depinde de stabilizare cum ies fotografiile.

WP 8X HTC
WP 8X HTC

Telefonul arată bine și sunt convins că va avea succesul său, limitat. Sau poate, cine știe, Microsoft ne uimește și va apela și la marketing de data asta.

Windows Phone 8X va fi disponibil din noiembrie în oferta a peste 150 de operatori din mai mult de 50 de ţări. În Europa va fi la Orange, Vodafone, şi T-Mobile (adică și Cosmote). Doar că nu știm dacă România este pe lista celor 50 de țări, oficial încă nu știm.

[table id=2 /]