HTC Desire 530 este anunțat de mai multă vreme, dar nu a fost comercializat oficial în România. Este adus de câțiva distribuitori care îl procură de pe piețele asiatice. Totuși, zilele trecute s-a anunțat lansarea în US, ar putea fi apoi adus oficial și în Europa.

HTC-Desire-530-compressor

HTC Desire 530 este un smartphone ieftin, cu dotări de nivel mediu, dar ca design stă foarte bine. Prețul său real este de vreo 180 de dolari, iar la ora asta este listat în câteva magazine online cu prețuri mai mici de atât. De aceea presupun că sunt tot modelele asiatice. Companiile le aduc înainte de lansarea oficială pentru a beneficia de avantajul de timp, dar deseori telefoanele aduse astfel nu sunt comaptibile cu rețelele de la noi, ori nu au service corespunzător și de aici ies multe povești neplăcute pentru utilizator.

HTC Desire 530 are un display de 5 inch, cu rezoluție 720p (1280×720 pixeli), un Super LCD cu densitate 229 ppi. Procesorul Snapdragon 210, un dintre cele mai ieftine produse Qualcomm, un quad-core la 1.1 GHz, cu arhitectura Cortex A7, accelerator grafic Adreno 307. Deși probabil poate rula aplicațiile obișnuite, nu va fi niciodată un procesor pentru jocuri sau aplicații mai intensive, cum ar fi cele video sau foto. Totuși, este compatibil cu tehnologia 4G.

Memoria RAM este doar 1.5 GB, stocarea internă este de 16GB cu slot de carduri de memorie pînă a 256GB. Camera foto de pe spatele HTC Desire 530 este de 8 megapixeli, iar cea frontală de 5 megapixeli, aici stă destul de bine. Aș mai menționa doar o baterie de 2200 mAh, destul de ok pentru acest nivel de dotări.

HTC Desire 530 nu este vreun smartphone pentru heavy-users, dar un utilizator normal s-ar putea descurca cu acest telefon. Deși la acest nivel de preț există destule alternative foarte bune. Există însă fani ai brandului HTC pentru care acest model este un atractiv – ieftin și să sperăm că este și bun.