Tare mi-e că ajung fan HTC, la fel ca alți clasici în viață. Sincer, eu țineam și cu Nokia și cu Samsung, dar… taiwanezii fac primul telefon cu Nvidia Kal-El, procesorul quad-core (mă rog, 5-core) care va fi și pe Transformer Prime. Pe 9 noiembrie va fi dezvăluit Nvidia Kal-El sau care i-o fi denumirea comercială, dar am văzut deja benchmark-uri. Promit să revin cu detalii oficiale despre procesorul Nvidia și abia aștept să-l văd la teste.

HTC Edge este primul smartphone cu procesor quad-core. Dacă Motorola și LG își disputau anul trecut primul smartphone dual-core, acum situația s-a schimbat.

HTC Edge
HTC Edge

HTC Edge

HTC Edge arată bine și are dotări excelente. Ecranul are diagonala de 4.7 inchi, cu rezoluție HD ca la HTC Rezound. SoC-ul Nvidia Tegra 3 are procesorul tractat la 1,5GHz, plus 1GB de RAM. Este posibil ca stocarea internă să fie de 32GB. Practic, nu poți cere mai mult de la un smartphone.

Dacă HTC Edge vine cu tehnologie audio Beats și Android 4.0 Ice Cream Sandwich, atunci știu cu ce îmi schimb telefonul anul ăsta 🙂

Are și HSPA la 21Mbps – pun pariu că zbârnâie Internetul prin București întrucât nu sunt prea multe modemuri de nivelul ăsta… Via PocketNow.