HTC Explorer este un smartphone Android entry level, 200 de euro, dar ca dotări pare destul de ok. Ecranul este de 3,2 inchi, design-ul bun. Procesorul este de 600MHz, camera foto de 3 megapixeli. E posibil să ofere o autonomie mai mare. Are și interfața HTC Sense integrată.

HTC Explorer
HTC Explorer

HTC Explorer

“HTC Explorer este un smartphone ușor de folosit, care îi conferă utilizatorului control complet și acces rapid la cele mai importante informații și tipuri de conținut. HTC Explorer este pur și simplu un telefon mai inteligent destinat tuturor categoriilor de utilizatori și demonstrează încă o dată interesul HTC pentru extinderea pieței mondiale de smartphone-uri
complexe”

spune Jason Mackenzie, președinte global al departamentelor de vânzări și marketing HTC.

HTC Explorer
HTC Explorer

HTC Explorer vine cu HTC Sense integrat. Telefonul oferă un ecran de blocare personalizabil care le permite utilizatorilor să-şi aceseze printr-o singură atingere cele mai utilizate aplicaţii și conținut precum actualizările din rețelele sociale, meteo sau evoluția bursei, toate acestea fiind afișate prin simpla activare a ecranului. Ecranul de blocare permite și accesul direct la funcțiile camerei foto pentru capturarea imediată a momentelor importante. De asemenea, este inclus un nou Smart Dialer, care afișează un meniu cu acces rapid one-touch pentru apelarea rapidă a contactelor.

HTC Explorer are un widget special “People”, care permite utilizatorului să urmărească update-urile din rețelele sociale ale colegilor, prietenilor şi ale familiei, care afişează aceste informații într-un singur flux de discuţie.

HTC Explorer oferă o experienţă completă de navigare web cu support pentru Adobe Flash şi este primul din clasa sa cu ecran HVGA, care va permite utilizatorilor să ruleze aproape toate aplicaţiile din Android Market. Predicția Smart URL oferă acces rapid la 100 dintre cele mai populare website-uri, în timp ce corecția automată URL filtrează navigarea online. Utilizatorii pot face rezervări la restaurant sa se pot conecta la serviciile de asistență clienți prin simpla apelare a numerelor listate pe orice website. Iar dacă a uitat să printeze harta destinației sale, utilizatorul poate accesa adresa și se va afișa în timp real o hartă a zonei respective.

HTC Explorer permite utilizatorului să acceseze mai multe conturi email personale sau profesionale și să combine siferite calendare într-o singură afișare. Întâlnirile și programările din fiecare calendar sunt afişate în diferite culori pentru a oferi o imagine mai clară a unei zile încârcate. Invitaţiile din Calendar se regăsesc într-un singur tab, permiţând gestionarea mai eficientă a timpului. HTC Explorer oferă control complex asupra abonamentului de date și de voce prin noul sistem de monitorizare a consumului care urmăreşte minutele de convorbire, mesajele şi consumul de date, pentru a menţine utilizatorii la curent cu cheltuielile.

HTC Explorer va fi disponibil în principalele piețe din zona EMEA și Asia începând cu trimestrul al patrulea al anului și va veni în variantele de culori MEtallic Black, Active Black și Metallic Navi. Utilizatorii vor avea posibilitatea să-și personalizeze telefonul HTC Explorer printr-o gamă diversificată de carcase, în nuanțele Metallic Blue, Metallic Orange, Metallic White și Metallic Purple.

În România telefonul va fi disponibil începând cu luna noiembrie, la un preț aproximativ de 200 Euro.