HTC One M8, noul vârf de gamă al HTC în 2014, se lansează oficial în cadrul unui eveniment la Londra și New York. Discuția de acolo este transmisă video live, dar eu am să pun aici informațiile esențiale pentru fanii HTC și cei care nu au răbdare să se uite la toată conferința. Mi-ar place să văd în seara asta un terminal de top, abia aștept să aflu toate detaliile, dar, sincer, detaliile tehnice deja apărute sunt un pic dezamăgitoare. Știu, vor sări în sus toți că suntem mereu dezamăgiți și la lansările Apple și la lansările Samsung. Da, suntem. Pentru că niciun produs nou nu a mai adus ceva nou. Doar mici, mici actualizări și mici îmbunătățiri de marketing. Dar ceva nou nu reușește nimeni să aducă.

HTC One M8 2014
HTC One M8 2014

Anul trecut, taiwanezii au reușit să ofere cu HTC One un terminal puternic și echilibrat – cel mai bun design de pe piață – dar și funcții diferite de restul competitorilor. Dar acum, modelul arată mai aiurea și este mai rotunjit. Și mai înalt din câte văd (ecran 16:9).

HTC One m8

Cher Wang a urcat personal pe scenă pentru a prezenta noul HTC One. Fondatoarea companiei și CEO, Cher vorbește despre succesul HTC One, cel mai bine vândut terminal din istoria companiei. Primul smartphone 4G, chestii de self-PR, în stilul Apple sau Samsung.

Oficialii companiei prezintă acum noul HTC One. Chiar este numit așa HTC One (M8).

htc one (m8)

Via The Verge

Dual-camera este reală și este primul smartphone care include o astfel de tehnologie pentru fotografii. Abia aștept să îl testăm, să vedem ce și cum. Cred că rămâne un punct de interes dual camera, cel puțin pînă la primele teste.

HTC One m8 aduce numeroase îmbunătățiri, este făcut cu maximum de atenție la detalii – design, materiale, interfață. Carcasa este metalică, genul aluminiu. Sper să fi scăpat de plasticul alb care acompania carcasa anul trecu – și da, se confirmă oficial că nu mai au policarbonat pe margine (!).

Ecranul este de 5 inch Full HD cu 440 ppi densitate. Procesorul este chiar Snapdragon 801, așa cum se știa. Extreme Power Saving Mode – permite maximizarea bateriei… De asemenea se confirmă faptul că are slot Micro SD – e primul vârf de gamă pentru HTC cu slot de carduri de memorie.

Interfața Sense a fost denumită acum “Sixt Sense”.

Blikfeed a evoluat, pentru cei interesați de știri pe home page și se pot crea diverse topicuri de discuție – se pot integra doar articole și informații din social media pe o singură temă. Blinkfeed va fi deschis pentru dezvoltatori care să integreze produsele și să dezvolte aplicații mai interesante.

HTC va integra tehnologie Fitbit pentru datele de fitness și se pare că are integrat un procesor de mișcare pentru senzori – dedicat celor pasionați de sport. De asemenea, va integra tehnologie pentru telecomandă și programe TV electronice, pentru a îmbunătăți experiența cu televizorul.

HTC BoomSound, tehnologia de sunet care înlocuiește fostul Beats, are acum integrat un amplificator, iar sunetul este cu 25% mai puternic, spun oficialii HTC.

Optimizarea bateriei continuă, iar acum spun ei că autonomia a crescut cu 40% fără Power Saver. Dacă activezi modul special crește autonomia, iar acum prezintă și Extrem Power Saving. Ține două săptămâni în stand by. Când telefonul are doar 5% poți activa modul extrem și ține 12-16 ore.

Accesul la telefon s-a îmbunătățit – apăsai butonul de power ca să vezi ceasul – apoi unlock pentru a ajunge la informația de pe ecran. Acum se folosesc senzorii pentru Unlock automat. Camera se lanseaza automat, cand ții telefonul ca pe cameră și apeși volum. Ciocănești în ecran și apare ceasul.

Camera foto HTC One M8 – include de asemenea tehnologia Ultrapixel. Acum cu două lentile se obțin imagini de calitate – e mai rapidă și de asemenea nu depinde de nivelul de lumină. Nu spun deocamdată câți megapixeli are senzorul. De asemenea oferă setări manuale complete pentru fanii fotografiei.

HTC One (M8) specificații tehnice

Dimensiuni: 146.36 x 70.6 x 9.35 mm
Greutate: 160 grame
Display: 5.0 inch, Full HD 1080p
Procesor: Qualcomm Snapdragon 801, 2.3GHz quad-core
OS: Android 4.4 cu HTC Sense 6
Spațiu de stocare:  16/32GB
RAM: 2GB
Slot microSD: până la 32GB
SIM: Nano SIM
Senzori: accelerometru, proximitate, lumină ambientală, giroscop, barometru
Conectivitate: NFC, Bluetooth 4.0, Wi-Fi IEEE 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz), DLNA, micro-USB 2.0, MHL, HDMI, infraroșu
Camera foto: duo camera HTC UltraPixel, senzor BSI 1/3”, obiectiv f/2.0, 28mm + HTC ImageChip 2
Înregistrare 1080p Full HD cu HDR video
Camera frontală: 5MP, f/2.0
Baterie: 2600 mAh