HTC pregătește un nou telefon Facebook și de data asta chiar lucrează împreună cu inginerii celui mai mare site de social networking din lume. Cel mai recent „facebook phone” al taiwanezilor a fost faimosul HTC Chacha. Despre Facebook se aude de ceva vreme că vor să facă un telefon Facebook „adevărat”. Primele telefoane dedicate site-ului de socializare au fost făcute de o firmă mică, INQ.

 

HTC Facebook phone
HTC face un nou telefon Chacha

 

Un telefon făcut de Facebook n-ar avea rost, pentru că există deja integrarea serviciului de socializare în multe platforme. iOS6 va avea conectare completă cu contul de Facebook. Android are o grămadă de aplicații pentru Facebook. Cele două platforme acoperă 90% din piața smartphone. Iar Windows Phone are și el Facebook integrat, iar după cum știm există soluții și pentru telefoanele medii sau modeste.

ads

Jumătate din utilizatorii Facebook – din cei 900 de milioane – folosesc device-uri mobile pentru a accesa serviciul. Dar ar cumpăra un alt telefon, doar pentru că scrie Facebook pe el?

HTC are probleme cu telefoanele și n-a reușit să facă cine știe ce valuri cu modelele de nișă. Cel mai bun smartphone rămâne Desire Z cu tastatura lui Qwerty. Dar acum e depășit și nici update software nu primește. Sensation a mers bine, dar nu cred că Sensation XE sau XL s-au vândut bine. HTC are acum gama one, dar niciun telefon Qwerty nou. Bănuiesc că HTC Chacha datorită combinației Android + tastatură Qwerty + preț bun = a vândut mai bine ca alte modele. Poate de-aia vor să facă un telefon Facebook mai bun. Poate.

Sursele citate de Bloomberg vorbesc despre un Android modificat pentru telefonul Facebook. Genul de restricție pe care au adoptat-o Amazon pentru produsele Kindle. Eu o consider o greșeală, dar poate cine știe, are sens. Facebook își face magazin de aplicații, magazin online de muzica și filme… apoi are sens.