HTC U ar putea să fie următorul vârf de gamă al taiwanezilor, un smartphone de top care va concura cu modelele similare Samsung sau LG. Credeam că va fi U 11, dar se pare că HTC va schimba de tot denumirile. Rămân convins că Ocean este doar numele pentru SUA.

Sursa: Phone Arena

Despre HTC U

După știm, HTC tocmai a lansat HTC U Play și U Ultra, pe care le și testez acum, iar compania a asigurat atât că lucrează la un alt model de top, cât și faptul că design-ul seriei U este noul limbaj de design în 2017 și va fi adoptat la noile modele. Credeam că vor prezenta totuși modelul de top HTC 11 sau HTC U 11, dar noile informații vorbesc doar despre HTC U, probabil așa cum au renunțat la One anul trecut – nu a mai fost HTC One 10, ci doar HTC 10 – așa fac și anul acesta.

Noul model are un ecran cu margini și mai subțiri, care va avea display de 5.5 inch, cu un format comparabil cu telefoanele de 5.1 sau 5.2 inch, iar rezoluția este 2560×1440 pixeli. Mai mult, HTC va implementa senzori pe lateralele ecranului, iar Edge Sense va permite diverse gesturi. Compania a spus de mai multe ori că nu este cazul pentru ecrane EDGE, ca la Galaxy S, dar pe partea de software a dezvoltat funcții ca și cum ecranul ar fi curbat. Am mai văzut o interfață de gen la telefoanele Nubia de la ZTE, abia aștept să testez un model de top care să aibă interfața asta.

Revenind la HTC U acesta va avea sigur Snapdragon 835, cel mai puternic procesor pentru telefoanele cu Android. Este octa-core și vine cu un GPU puternic, Adreno 540. Stocarea este de 64 sau 128GB, iar camera foto de pe spate este de 12 megapixeli, cea frontală urcă la 16 megapixeli.

HTC U apare în prezentări cu numele Ocean, unii cred că vor lansa telefonul HTC Ocean, dar dacă țineți minte telefoanele Google Pixel au fost prezentate ca Sailfish și Merlin și HTC au mai avut denumiri ciudate, genul Butterfly , folosite doar în anumite regiuni.

Detalii tehnice HTC U

Display: 5.5-inch QHD / Gorilla Glass 5
Processor: Qualcomm Snapdragon 835
RAM: 4 / 6 GB (?)
Stocare: 64 / 128 GB + microSD (?)
Camera: 12 MP pe spate, 16 MP selfie
Baterie: 3,000 mAh
Tehnologii: Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11ac, Fingerprint scanner, Edge Sense
OS: Android 7.1 Nougat