Huawei Honor 6x a fost lansat oficial la CES 2017, însă deocamdată nu știu exact dacă ajunge oficial în România. Este un model smartphone ieftin, dar care are multe atuuri, inclusiv camera foto duală de la modelele mai scumpe.

Huawei Honor 6x continuă seria de modele ieftine din anii anteriori, în 2016 modelul 5x a avut un oarecare succes, la noi este la ofertă pe la 1.000 de lei. Era octa-core cu 2GB de RAM și 16GB de stocare, plus ecran de 5.5 inch Full HD. Cu alte cuvinte un telefon decent cu un preț echitabil.

Noul model aduce același tip de display, IPS LCD Full HD, procesorul HiSilicon Kirin 655, un octa-core cu patru nuclee la 2.1 GHz și patru nuclee la 1.7Ghz, accelerator grafic Mali-T830MP2. Sunt două variante, una cu 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, una premium cu 4GB de RAM și 64GB de stocare internă.

Dacă modelul anterior avea cameră de 13 megapixeli, acum Huawei Honor 6x aduce o cameră foto duală de 12 megapixeli, oare similară celei de pe modelele premium de anul trecut. Aici a doua cameră are 2 megapixeli și un rol doar pentru a ajusta imaginile realizate cu primul senzor. Lentilele sunt poziționate vertical, ceea ce arată că Huawei ar putea schimba modelul anul acesta, comparat cu modelele din 2016, unde lentilele erau orizontal. Camera foto frontală este acum de 8 megapixeli, comparat cu 5 megapixeli anul anterior.

Platforma software este Android 6.0, iar noul model integrează o baterie de 3.340 mAh, o creștere de peste 10 procente comparat cu anul anterior, ceea ce înseamnă o autonomie mai bună.

Senzorul de amprentă este pe spatele telefonului. Din ce-am testat eu la P9 și P9 Lite au unul dintre cei mai rapizi și siguri senzori de citire a amprentei și poziționarea pe spate nu este o problemă.

Huawei Honor 6x este lansat în US la un preț de 250 de dolari, probabil va ajunge la noi inițial pe la 1200 de lei, iar apoi prețul va scădea pînă la finalul anului, pe măsură ce sunt lansate modele noi. Mai multe detalii și pe AnandTech.