Huawei Hoinor 8 Lite a fost prezentat oficial și pare o variantă actualizată a lui Huawei P8 Lite de acum doi ani. Telefonul are un preț bun, pe la 300 de dolari, iar dotările sunt decente.

Huawei Honor 8 Lite

Brandul Honor reprezintă seria special creată de Huawei pentru tineri. Deși ei prezintă modelele Honor ca fiind diferite de gama de top și consideră Honor separat de Huawei, practic sunt telefoane similare, cu aceleași tehnologii, chiar dacă diferă unele elemente și au preț diferit. Modelul de față seamănă cu P8 Lite.

Telefonul a fost lansat oficial în Finlanda, dar există toate șansele să fie disponibil și pe alte piețe din Europa. Probabil va putea fi comandat și online. Va fi livrat din 17 februarie, iar prețul în Finlanda este de 260 de euro (sub 1.200 lei). Modelul arată bine, este compact, are cameră foto normală, nu duală. Honor 8 Lite are doar variantă de 16GB stocare internă, dar se pot adăuga carduri de memorie pînă la 128GB. Posibil ca al doilea SIM să fie și slot de card, deci nu le puteți folosi pe ambele simultan. Da, este un telefon dual-SIM, iar ecranul este același de 5.2 inch Full HD de pe P9 sau Honor 8, cu tot cu stiocla curbată 2.5D. Senzorul de amprentă este tot pe spate, iar pe ecran este logo-ul sub ecran, fără alte butoane.

Procesorul Honor 8 Lite este Kirin 655 CPU, octa-core, susținut de 3GB de RAM, experiența va fi decentă cu el. Are Android 7.0 Nougat și interfața simplă EMUI 4.1. Camera foto de pe spate este de 12 megapixeli, camera frontală este de 8 megapixeli, bateria integrată este de 3.000 mAh.

Terminalul are 147.2 x 72.94 x 7.6 mm și cântărește 147 de grame. De asemenea, păstrează mufa de căști clasică 3.5 mm jack. Astea fiind spuse, este similar cu P8 Lite dar este mult mai bine dotat și merită cumpărat mai mult decât modelul vechi. Probabil experiența este net superioară.