Huawei Honor Magic a fost prezentat oficial ca un „model concept”, ceea ce înseamnă că deocamdată chinezii se așteptă la un eventual proces din partea Samsung. Sau poate se așteaptă să aibă probleme tehnice ca Note.
Este primul lor model cu ecran curbat, iar curbura este și în partea de sus sau jos a display-ului, dar dotările nu sunt cele mai bune, sunt câteva limitări neașteptate.


Sursa: Engadget

Honor Magic

Terminalul are un ecran foarte bun, 5.09 inch diagonală și rezoluție 2K (2560×1440 pixeli), cu o densitate de 577ppi, similar cu S7. Practic este ca S7 mic, dar cu ecran Edge (amintesc că S7 Edge are ecran de 5.5 inch). Dar sub capotă se află un procesor HiSilicon Kirin 950, cel din 2015, cu 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Nu are card de memorie microSD, ceea ce e un punct negativ.  Telefonul este dual-SIM, primul SIM este 4G LTE, dar al doilea SIM este limitat la 2G (mai ales pentru apeluri). Are camere foto similare cu Honor 8, adică lentilă duală (fără Leica) cu senzor de 12 megapixeli pe spate și 8 megapixeli camera frontală pentru selfie.

Bateria integrată în acest model este de 2.900 mAh, cu mult sub alte modele flagship. Huawei a insistat că este o tehnologie nouă, că 10 minute de încărcare aduc bateria la 40% sau 20 de minute de încărcare aduc 70%. Cu toate acestea, trebuie încărcat des, ceea ce este enervant orice s-ar spune.

ads

Mie îmi plac cei de la Huawei, au experimentat frumos în ultimii ani, au adus device-uri excelente, iar Honor Magic arată excepțional, dar putea avea și ceva dotări hardware. Sau poate ar fi fost prea scump dacă aducea dotări tehnice mai bune. Este adevărat: Kirin 950 este un procesor bun, 4GB de RAM sunt ok. Dar sunt dotările de la Mate 8 în condițiile în care deja s-a lansat Mate 9 și industria merge mai departe.

Prețul Huawei Honor Magic este de circa 530 de dolari în China, cred că va ajunge la noi la cel puțin 2.500 de lei. Iar la banii ăștia poți cumpăra P9 liniștit.