Săptămâna trecută a fost și evenimentul Huawei în România, au fost prezentate cinci modele de telefoane Huawei, plus o tabletă nouă. Produsele nu sunt rele și au avantajul prețului accesibil. Huawei Honor și Vision sunt smartphone-uri interesante, iar tableta Huawei Sonic merită testată. Să vedem dacă o să reușim.

telefoane Huawei
telefoane Huawei

Telefoane Huawei

Noua gamă de smartphone-uri cuprinde cinci modele: Honor, Vision, Sonic, X3 și Boulder. Huawei Vision oferă inclusiv servicii Cloud – spațiu de stocare de până la 160 GB. Vision rulează pe platforma Android 2.3 Gingerbread și este echipat cu un procesor Qualcomm MSM 8255 la 1GHz. Camera foto are senzor de 5 megapixeli și poate înregistra clipuri video la 720p. Huawei Vision are design ok și carcasa din aliaj de aluminiu.

Huawei Vision - prezentare oficiala
Huawei Vision - prezentare oficiala

Huawei Honorrulează pe plaforma Android 2.3.5 Gingerbread și vine cu un ecran HD capacitiv de 4 inci. Dotat cu o baterie de 1,900 Mah, Honor oferă cea mai lungă durată de viată a unei baterii pe segmentul smartphone-urilor cu ecran de 4 inch. Cu un procesor la 1,4 GHz, camera foto HDR de 8 megapixeli și o cameră frontală de 2 megapixeli, Honor are o grosime de doar 10,9 mm și o greutate de 140g. Honor vine cu o interfată exclusivă Huawei, mai ușor de customizat și utilizat, precum și cu un widget dinamic pentru vreme. Smartphone-ul este dotat și cu un giroscop care permite o experientă de gaming mult mai bună.

Huawei Discovery - sub apa
Huawei Discovery - sub apa

Ύn afara telefoanelor de tip smartphone, compania a mai lansat și Huawei-Discovery Expedition, telefonul rezistent la apă, la praf precum și la șocuri. Huawei-Discovery Expedition include un GPS, o busolă și un senzor G, ceea ce îl face extrem de potrivit pentru călătorii și activităti în aer liber. Noul telefon se poate conecta cu usurintă la rețelele sociale Facebook și Twitter, permitându-le astfel utilizatorilor să împărtăsească cu cei dragi aventurile din călătorii.
Nu știm nimic despre Boulder.

tableta Huawei
tableta Huawei

Tableta Huawei

Tableta Huawei MediaPad este echipată cu sistemul de operare Android 3.2 Honeycomb și cu un procesor dual core 1.2 GHz Qualcomm, fiind capabilă să se conecteze la Internet prin HSPA+, cu până la 14,4 Mb/sec, dar și prin WiFi 802.11b/g/n.
Utilizatorii pot să îsi creeze propriul conținut prin intermediul celor două camere foto cu rezoluția de 5 megapixeli, respectiv 1,3 megapixeli, tabletă având totodată capacitatea de înregistrare video Full HD.
MediaPad reprezintă şi cea mai subţire tabletă produsă de Huawei, măsurând doar 10,5 mm grosime şi cântărind numai 390 grame. Modelele prezentate vor fi disponibile spre comercializare la începutul anului 2012, la prețuri cuprinse între 100 euro şi 400 euro.