Huawei a pantentat recent la  CNIPA (China National Intellectual Property Office) conceptul unui smartphone cu camera selfie sub display. Astfel partea frontală arată fără întreruperi și are un design mai interesant decât majoritatea competitorilor. Este posibil să vedem aici conceptul Mate 40 și Huawei P50 de anul viitor.

huawei under display

După cum vedem sunt două modele de smartphone, unul care are camerele foto plasate vertical, dar și unul cu camera rotundă în stilul Mate. Cei care au descoperit aplicația, LetsGoDigital, nu precizează despre ce modele este vorba, doar că sunt două.

Cert este că Huawei continuă să dezvolte tehnologie și concepte noi, deși au primit noi interdicții din partea lui Trump și au fost cei mai afectați de scăderea vânzărilor de telefoane la începutul acestui an.

Nu este clară tehnologia utilizată pentru a ascunde senzorul camerei selfie printre pixelii ecranului sau cum va afecta acest lucru calitatea imaginilor realizate. Altă noutate pentru aceste concepte o reprezintă lipsa unor butoane fizice pe laterale, nu au nici butoane de power, dar nici butoane de volum.

Huawei Mate 40 concept

huawei-mate-concept-no-button

Conform autorului articolului, butonul de power ar apărea deasupra ecranului, dar din conceptele prezentate nu se observă acest lucru. Ecranul are marginile curbate în ambele cazuri, doar plasarea camerelor foto de pe spate diferă.

Pînă la ora actuală s-au mai auzit concepte de terminale cu camera foto selfie în display, în legătură cu Samsung, Xiaomi sau Oppo. Însă deocamdată niciun model nu a fost prezentat public, nici nu există un concept clar privind amplasarea senzorului foto în linie cu LED-urile luminoase din ecran. Cum ar putea filtra lumina ecranului astfel încât să poată face focus pe subiect.

Conceptul patentat de Huawei pare să semene destul de bine cu zvonurile despre Huawei Mate 40, dar acolo apare o cameră cu cinci senzori. Din imaginile publicate de autoritățile chineze erau prevăzute doar patru camere pe spate. Totuși, poate fi doar un concept care va evolua odată cu dezvoltarea tehnologiei.

Conceptele de mai sus au fost depuse la autoritatea chineză pe 28 noiembrie 2019. Dezvoltarea seriei Mate 40 abia acum începe, după ce s-a lansat P40 Pro. Este foarte posibil ca seria din toamnă să aducă procesor pe 5 nanometri, o baterie mai mare, dar și cinci camere – normală, ultra-wide, zoom, macro și senzor 3D. Din păcate Mate 40 va rămâne în continuare fără servicii Google și acces la Google Play, dar vor veni cu tot mai multe alternative și tot mai multe soluții pentru a le aduce neoficial pe terminale. Nu cred că va adopta noul sistem de operare Huawei Harmony OS.