Huawei Mate 8 a fost lansat oficial astăzi, este un phablet cu ecran de 6 inch, procesor puternic, dotări foarte bune și Android 6.0 Marshmallow. Totul la un preț de circa 469 dolari, extrem de competitiv.

Huawei Mate 8

Huawei Mate 8

Terminalul este relativ similar cu Mate S pe care tocmai îl testez zilele astea. Doar că ecranul este acum de 6 inch, ca la Nexus 6P, o dimensiune extremă chiar și pentru mine, care prefer ecranele mari. Cu toate acestea nișa de 6 inch s-a impus pe piață, am văzut și băieți și fete cu telefoane de 6 inch, fără probleme. Altfel se vede pe un ecran mare, toate au o baterie mare, iar restul sunt oarecum detalii.

ads

Design-ul văd că este relativ similar, Huawei a adoptat anul ăsta o linie foarte bună, care nu seamănă cu niciun concurent, dar are liniile de produs premium pe care occidentalii le caută. Mie personal îmi place cum arată, iar performanțele sunt bune pentru Mate S, vă scriu peste câteva zile despre el.

Huawei Mate 8 are ecranul Full HD cu densitate de 368ppi, procesorul este Kirin 950, un octa-core cu 4 nuclee Cortex-A72 la 2,3 GHz și 4 nuclee Cortex-A53 la 1.8Ghz. Sunt trei variante, una cu 3GB de RAM și 32GB intern, una cu 4GB de RAM și 64 GB intern și alta cu 128GB intern. Acceleratorul grafic este Mali T880, iar bateria integrată este de 4.000 mAh.

Camera foto de pe spatele terminalului este de 16 megapixeli, iar cea frontală pentru selfie-uri este de 8 megapixeli. Are toate tehnologiile de care ai nevoie plus cea mai nouă generație de Android, eu zic că merită fiecare bănuț. Evident, la 469 dolari este varianta de 32GB, celelalte sunt mai scumpe un pic.

Pe spate are și un senzor de amprentă despre care se spune că este similar cu cele de la Nexus 6P. Nu am testat modelul, dar mi-e greu să pricep cum merge senzorul pe spate, cum pui mâna exact pe el? Eu folosesc degetul mare și mi se pare natural să îl pun pe partea frontală și să deblochez telefonul. Testez varianta cu senzor pe spate și vă țin la curent.