Deși Huawei Nova a fost lansat în octombrie, există o serie de zvonuri conform cărora se lansează pe 26 mai Huawei Nova 2. Arată bine și are detalii tehnice destul de bune, dacă se adeveresc informațiile.

Huawei Nova 2

Se pare că informațiile se bazează pe o așa-zisă invitație de presă, care ar fi fost trimisă celor din China și care menționa Huawei Nova 2. Bloggerii speculează că vor fi tot două modele, unul mai accesibil și unul Nova 2 Plus care are mai multă tehnologie de top, dar este mai scump.

Ecranele ar urma să fie 5.1 inch pentru cel compact și 5.5 inch pentru Plus, iar ecranul pare să fie acoperit cu sticla curbată 2.5D.  Probabil va fi tot Full HD ca la majoritatea terminalelor Huawei. Procesorul este Kirin 660, iar telefoanele au 4GB de RAM și 64GB de stocare. Carcasa este metalică, destul de compactă și plăcut de ținut în mână. Au pe spate camerea foto duală de 12 megapixeli.  Modelul mai compact are un acumulator de 3.000 mAh, iar modelul Nova 2 Plus are baterie de 3.300 mAh.

Huawei pare astfel să continue o strategie similară cu Samsung, lansând multiple telefoane cu dotări relativ similare și prețuri diferite, acoperind de la nivelul telefoanelor ieftine pînă la modelele de top. Compania a lansat anul acesta și P10 Lite, dar și P9 Lite 2017, un model actualizat. De asemenea, au modelele Honor 8 și altele similare. Telefoanele seamănă și ca design și ca dotări tehnice, în curând va fi greu să faci o diferență între aceste modele. Teefonul are senzorul de amprentă pe spate, spre deosebire de noile modele de top care vin cu senzorul frontal.

Procesorul HiSilicon Kirin 660 nu este confirmat oficial, se pare că are patru nuclee de putere, plus patru nuclee economice. Arhitectura ar fi Cortex-A72 pentru performanță și Cortex-A53 pentru partea economică. Performanța ar fi relativ similară cu noul Snapdragon 660. Dacă se confirmă oficial, revin cu informații peste două săptămâni.