Noua serie Nova marchează relansarea Huawei pe piețele europene, cu telefoane care aduc procesoare Qualcomm. Huawei Nova 8i (link1) poate fi considerat o variantă Lite pentru Nova 9 pe care am apucat să îl testez deja.

huawei nova 8i

Dotări bune la acest nivel de preț

Huawei Nova 8i și-a făcut apariția oficială într-un moment în care mulți aveau impresia că Huawei a lăsat-o mai ușor cu segmentul de smartphone. Se pare că au depășit momentul, iar asta este bine pentru piața de smartphone. Concurența pune mereu presiune pe ceilalți jucători să aducă modele mai bine dotate și doar consumatorul câștigă.

Noul dispozitiv este construit în jurul unui display LCD de 6,67 inch, cu rezoluție FullHD+ (2376 x 1080 pixeli). Camera foto frontală este integrată într-un orificiu, are senzor de 16 megapixeli.

Pe partea din spate Huawei Nova 8i propune un sistem de patru camere foto. Senzorul principal este de 64 megapixeli. Continuă moștenirea camerelor Huawei, iar senzorul foto are 1/1.7 inch. Cea de-a doua cameră este un ultrawide de 8 megapixeli. Are unghi de 120° și permite utilizatorilor să surprindă mai mult conținut în fiecare fotografie. Apoi o cameră macro de 2 megapixeli și un senzor pentru detalii de adâncime cu rezoluție de 2 megapixeli. Cu camera Macro poate fi realizată o fotografie de aproape la detalii fine, la o distanță de doar 4 cm față de obiectiv.

Huawei nova 8i vine cu funcția Super Night Shot 2.0, astfel încât utilizatorii pot realiza fotografii deosebite cu ușurință în timp ce merg pe jos pe străzile colorate ale orașului.

Cititorul de amprentă digitală este plasat lateral. Nucleul hardware se bazează pe un chipset Qualcomm Snapdragon 662. Memoria RAM poate fi de 6 GB sau de 8 GB. În ambele situații, capacitatea internă de stocare este de 128 GB.

Autonomia este asigurată de un acumulator de 4300 mAh. Acesta se poate încărca ultra-rapid cu până la 66W (de la 0 la 100% în 38 minute).

Un design special

După cum sugerează și numele, designul gamei Nova a fost inspirat de stele strălucitoare. Telefonul are estetica premium și culorile dinamice ale predecesorilor săi, venind în culorile tradiționale Moonlight Silver sau Starry Black.

Are un afișaj aproape fără margini, cu rame ultra-înguste pentru vizualizare captivantă și curbură 4D. Este confortabil de ținut și confortabil de vizualizat. Confortul de vizionare este sporit de o caracteristică Eye Comfort, care filtrează lumina albastră excesivă și de capacitatea Natural Tone, care ajustează automat culoarea ecranului pentru a se potrivi cu iluminarea ambientală din împrejurimi, pentru o experiență de vizionare consistentă, asemănătoare hârtiei. De asemenea, puteți ajusta stilul culorii și temperatura pentru a se potrivi preferințelor dvs. personale.

Prețul pentru Huawei Nova 8i este de 1.499 lei. Deși s-a terminat perioada de precomandă, pe site-ul lor găsiți în continuare oferte cu mici bonusuri pentru acest model.