Huawei P Smart 2019 se pregătește de lansarea oficială și va avea procesor HiSilicon Kirin 710 la un preț de 200 de euro. Va fi probabil unul dintre cele mai bine vândute telefoane ieftine de anul viitor. Modelul de anul trecut, Huawei P Smart prima generație, a fost lansat oficial în decembrie 2017, așa că mă aștept să vedem în decembrie lansarea noului telefon.

Sursa: XDA-Developer

Huawei P Smart a avut mare succes tocmai pentru că avea dotări comparabile cu Huawei P10 Lite sau Mate 10 Lite, dar era cu vreo 100 de euro mai ieftin, bani care contează pentru cei care nu au venituri foarte mari. Telefonul oferea însă o experiență comparabilă cu celelalte modele Lite, așa că sigur cei care l-au cumpărat au fost mulțumiți cu el. De asemenea, a fost oferit gratuit la abonamente și la diverse alte oferte pe parcursul anului.

HiSilicon Kirin 710 este procesorul super-bun de pe Huawei Mate 20 Lite. Are patru nuclee de putere ARM Cortex-A73, care pînă acum nu erau disponibile decât pe procesoare de top, tactate la 2.2 GHz, plus alte patru nuclee economice ARM Cortex-A53 la o frecvență de 1.7Ghz. Este mai bun decât Snapdragon 710, 636 sau 660, dar și peste Exynos 7885 de pe alte telefoane Android ieftine.

Kirin 710 este realizat pe 12 nanometri, față de fostul procesor mid-range al Huawei, Kirin 659, care era pe 16 nanometri. Acesta avea toate nucleele economice, singurul avantaj față de competiție stătea în creșterea frecvenței la 2.36GHz, ceea ce ajuta la performanțe mai decente (rivalii erau pe la 1.6-2.0 GHz).

Huawei P Smart 2019 va fi lansat probabil în decembrie, iar singurul detaliu care putem spune cu siguranță că va fi diferit rămâne memoria RAM. Este foarte posibil să aibă 3GB de RAM pentru a diferenția telefonul de Mate 20 Lite. La stocare nu cred, deși este posibilă încă o versiune de 32GB. De asemenea, este vehiculată o variantă mai scumpă cu 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Totuși, cel mai ieftin model va fi 200 de euro și cred că la acest preț se va vinde foarte bine.

Toate informațiile astea sunt deocamdată pe surse, cei care au furnizat și design-ul pe care îl vedeți în poza de mai sus. Pare ecranul de la P20, cel fără Pro, care are un notch mai mic și care nu a fost lansat oficial în România. Probabil vor fi multe asemănări, poate chiar cameră foto duală pe spate, dar desigur, cu senzori ieftini.

O serie de detalii tehnice au fost confirmate tot azi, datorită autorității americane FCC, pe unde trec toate telefoanele noi care urmează să fie lansate. FoneArena spune că P Smart 2019 va avea baterie de 3.200 mAh, senzor de amprentă pe spate, cameră duală, LTE, WiFi, BLuetooth și tot ce trebuie.

Rămâne să vedem câte informații se confirmă și oficial, dar pînă acum au fost în general confirmate toate aceste dezvăluiri pe surse. Cel puțin cele despre telefoanele Huawei au fost cam în totalitate confirmate. Revin cu detalii dacă apar pe undeva.

Via: FunkyHuawei