Odată cu lansarea seriei Mate 60, Huawei a reluat fabricarea de chipset-uri HiSilicon Kirin cu tehnologie 5G înlocuind astfel parteneriatul cu Qualcomm. Acestea vor fi dezvoltate în continuare și utilizate pe smartphone-urile sale. Acum se pare că compania plănuiește să schimbe un alt parteneriat occidental cu un produs dezvoltat intern: senzorul de imagine, scrie GSMArena.

Huawei P70

Huawei va renunța la senzorii Sony

Huawei folosește de mult timp senzori Sony în telefoanele sale. Chiar și la aceștia, Huawei folosea un design deosebit, cu doi sub-pixeli galbeni în loc de doi verzi (RYYB). Cu toate acestea, zvonerul Fixed Focus Digital a anunțat ieri că Sony și Huawei nu și-au reînnoit contractul. Asta nu poate însemna decât un lucru: anume că Huawei nu mai are niciun senzor Sony în inventar.

Astfel se confirmă speculațiile că viitoarea serie Huawei P70 va folosi senzori proiectați de Huawei. Compania a trebuit recent să înlocuiască o altă parte a sistemului său de camere. După încheierea parteneriatului cu Leica, Huawei a introdus platforma XMAGE, inclusiv un NPU la comandă.

De asemenea, Huawei lucrează la un nou cititor optic de amprentă pentru seria P70. Desigur, compania nu a confirmat oficial nimic din toate acestea. Este devreme oricum să discutăm despre Huawei P70, care este flagshipul din primăvara viitoare. Dar este plauzibil că aceste noi tehnologii ar trebui să le confere fanilor Huawei mai multe motive de achiziție. Iar compania se va lăuda foarte mult cu tehnologiile proprietare.

Însă partea tristă este că seria Huawei Mate 60 nu mai iese din China. După ani de zile în care aproape concurase Apple și Samsung la vârful industriei, Huawei este obligat de sancțiuni să rămână un jucător local. Rămâne de văzut dacă Huawei P70 va putea fi adus în Europa. Dacă se confirmă că are și el procesor 5G, probabil că va rămâne doar pe piața chineză.

Un trend de abandonare al componentelor occidentale s-a făcut simțit și la alți jucători. Marile branduri par să renunțe la camerele Sony pentru senzori Omnivision, probabil mai ieftini. De asemenea, în cazul ecranelor BoE a devenit un furnizor principal în loc de LG sau Samsung. Iar recent, flagship-urile chinezești au început să vină cu procesoare Mediatek în loc de tradiționalul Snapdragon. Așa că rămâne să vedem anul viitor cum va mai evolua industria.