Huawei P8, care observ că nu se mai cheamă Ascend P8, ci doar P8, a fost lansat oficial în seara asta. Este un smartphone de top, cu dotări foarte și cred că are un preț foarte bun. Deocamdată știm doar detalii tehnice și faptul că există și un phablet: Huawei P8 Max. Să vedem și detaliile, iar apoi comentăm.

Huawei P8
Huawei P8

Sursa foto: GSMArena

Huawei P8

Richard Yu, șeful diviziei de terminale Huawei, a prezentat noile modele apreciind că vor fi unele din cele mai vândute terminale din 2015, o combinație de design și tehnologie. El nu s-a sfiit să compare noul model cu iPhone 6 sau Galaxy S6 și a spus că este mai subțire, are doar 6,4 mm grosime, iar raportul dintre display și restul carcasei pe partea frontală este de 78,3% (comparat cu 66,8% la iPhone și 70,8% la Samsung).

Terminalul are un display cu diagonala de 5,2 inch, Full HD, dar folosește tehnologia nouă IPS-NEO, cu 15% mai luminoasă și cu un consum energetic redus cu 15 procente. Procesorul este octa-core pe 64 de biți, pe arhitectura big.Little, cu 4 nuclee la 2.0GHz, plus 4 nuclee la 1.5Ghz. Are 3Gb de RAM și versiuni de 16/63 GB cu slot de carduri de memorie. Camera foto are senzor de 13 megapixeli, dar are un procesor dedicat „de nivelul DSLR”, spun cei de la Huawei. Camera frontală are senzor de 8 megapixeli.

Huawei a îmbunătățit și antena integrată, acum folosesc o antenă duală pentru a elimina orice apel eșuat sau întrerupt din cauza rețelei. Bateria este de 2.680 mAh, iar prețul pentru versiunea de bază este de 499 euro. Cel puțin la nivel european. Vor fi dispnibile versiuni dual-SIM și single-SIM.

Compania a lansat și o husă cu ecran e-ink, care poate prelua funcția de eReader, poți citi conținut de pe telefon fără să consumi bateria.

 

Huawei P8 Max

Modelul mai mare este o adevărată tabletă, are un ecran de 6,8 inch, Full HD, iar marele avantaj este bateria de 4,360 mAh. Conform Huawei autonomia acestui dispozitiv este de peste 2 zile de utilizare normală. Acest model va fi lansat comercial mai târziu decât Huawei P8, iar versiunea de bază are stocare de 32GB, prețul fiind de la 549 euro.
Niște poze cu Max sunt pe Engadget.