Huawei P9, care inițial trebuia lansat la MWC 2016, dar nu a fost prezentat oficial, ar putea deveni acum primul smartphone cu cameră foto Leica. recent, compania chineză a semnat un parteneriat cu producătorul foto Leica. Iar deja apar online informații despre următorul flagship Huawei, care s-ar putea dovedi unul dintre cele mai bune terminale smartphone din 2016.

huawei P9

Huawei P9

Este evident acum că P9 este următorul vârf de gamă pentru compania chineză. El continuă seria P8, din care modelul de top s-a vândut bine, iar cel Lite a spart toate recordurile. Noua generație va aduce multe îmbunătățiri. Adoptă procesorul Kirin 950 de la Mate 8, eu sper că va fi actualizat un pic, dar este un procesor foarte performant. Vine cu 4GB de RAM, precum și stocare arhi-suficientă și slot de carduri de memorie, ecranul este de 5.2 inch, probabil Full HD, iar senzorii foto sunt de 12 megapixeli, din cei cu “pixelii mai mari”. Ei bine, noutatea ar fi lentila asta duală care se vede în fotografia de mai sus, iar lentilele ar fi făcute de Leica, la fel și aplicația de cameră foto cu editare cu tot.

Din imagini se mai observă design-ul excelent care continuă seria Mate S / Mate 8. Are un șasiu metalic și un aspect premium, cu ecran acoperit cu sticla curbată 2.5D.

Așa ai parte astfel de o experiență foto mai bună, probabil se va putea schimba focusul în poze și poți face zoom în imagini datorită lentilei duale. Deocamdată nu avem toate detaliile, sunt doar zvonuri. Dar cert este că Huawei P9 se anunță un super-telefon.

 

Acord Huawei – Leica

Acordul a fost anunțat săptămâna trecută, nu am avut timp să vă scriu despre asta, dar mă revanșez acum. Huawei și Leica au anunțat începerea unui parteneriat strategic, prin intermediul căruia expertiza celor două companii va fi combinată pentru a reinventa fotografiile realizate cu smartphone-ul. În 2012, Huawei a devenit al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, iar în 2015 a devenit prima companie din China care a vândut mai mult de 100 de milioane de telefoane mobile într-un an. De asemenea, în anul 2014 a fost primul brand din China care a fost inclus în Top 100 Interbrand Best Global Brands, iar în anul 2015 s-a clasat pe pozitia 88, obținând totodată apreciere globală pentru device-urile sale inovatoare, Huawei Watch și Huawei P8.

În 2016, Huawei vrea să continue evoluția ascendentă, iar parteneriatul cu Leica Camera reprezintă o colaborare reciproc avantajoasă, pentru a oferi o calitate a imaginii superioară consumatorilor din întreaga lume.

De peste 100 de ani, compania Leica produce camere foto care au devenit încă de la început preferatele pionierilor în materie de fotografie, precum și lentile optice, îndeplinind pasiunile comunității sale. Datorita tehnologiilor optice ingenioase și atenției la detalii, aparatele de fotografiat Leica sunt ușor de recunoscut datorită logo-ului iconic, care reprezintă un simbol al ingineriei germane.

Mai multe detalii oficiale cu privire la concretizarea parteneriatului dintre Huawei și Leica, care va include cercetarea, dezvoltarea, proiectarea, co-ingineria, marketing-ul și activitățile de retail, vor fi anunțate în perioada următoare.