Au apărut deja primele informații privind telefoanele iPhone din 2018, iar oamenii se întreabă pe bună dreptate cum se va numi următorul iPhone, dacă acum avem generația 8 și X. Poate iPhone 11 sau poate 8S și XS? Există și o soluție mai simplă.

Sursa foto: Business Insider

În mod normal, Apple ar fi trebuit să lanseze anul acesta iPhone 7S și iPhone 8, dar a ales să schimbe istoria numelor. iPhone 7S ar fi trebuit să concureze cu Note 8 și Galaxy S8 și ar fi părut un pic mai slab doar din cauza numelui. Astfel a ajuns Apple să numească modelele S direct iPhone 8. Ideea pare logică și ține un pic de marketing. Iar iPhone 8 a devenit iPhone X pentru că este modelul aniversar la 10 ani de la lansarea iPhone și a fost deja numit iPhone ten de oficialii Apple.

Astfel, este logic că, dacă păstrează seria actuală de nume, Apple ar trebui să facă anul viitor iPhone 8S, o versiune un pic actualizată a modelelor actuale și iPhone XS care să fie continuarea lui X. Doar că iarăși, va suna aiurea. Oricum, problema numelui este și la Samsung acum. Dacă ei lansează S9 și Note 9, este posibil să fie percepute ca fiind inferioare lui iPhone X și consider că de-asta se aud tot mai multe zvonuri despre un Galaxy X. Cred că Samsung va lansa anul viitor modele cu X.

Discutând problema numelor, americanii cred că Apple va merge pe modelul MacBook și iPad, iar de anul viitor vom avea iPhone simplu, iPhone Pro și eventual iPhone Air. Pare să fie cea mai simplă și cea mai elegantă soluție și cea mai aproape de standardul Apple. Așa vor ieși și din competiția numelor cu Samsung. Iar sud-coreenii nu pot numi telefoanele Galaxy S sau Galaxy Note și de aceea Galaxy X va fi un nume mai potrivit.

Face ID în loc de amprente

Conform analistului care a prezis iPhone SE și iPhone X, Ming-Chi Kuo, Apple va trece anul viitor la Face ID și va abandona de tot amprentele (Touch ID). Este primul zvon mai coerent privind ce se va întâmpla anul viitor și arată un singur lucru: Apple va adopta design-ul iPhone X și pe celelalte două modele. Deja avem informații clare că iPhone 8 și 8 Plus nu se vând atât de bine precum iPhone X, care este cel mai dorit model. Dacă va avea record de vânzări cu modelul X, atunci el devine automat modelul de urmat pentru 2018.

Analistul crede că deblocarea cu ajutorul feței este un factor de diferențiere și care va avea succes. Din punctul meu de vedere este enervantă și eu am dezactivat-o pe S8 pentru că uneori nu vede bine fața și alteori zice că nu seamănă, așa că pierzi timpul atunci când ai treabă. Încă nu am testat iPhone X, abia aștept să ajungă la teste.

Cât privește competiția, se pare că lumea va continua să viseze la acel senzor de amprentă sub sticlă, tot circulă zvonuri că diverse companii vor face un astfel de senzor. Ba Samsung, ba alți competitori. Așa că mai avem de așteptat pînă în 2018 să vedem ce se mai întâmplă 🙂