Au ieșit la iveală informații oficiale privind un iPhone X auriu, care nu a fost lansat niciodată, dar și despre o campanie activă a Apple contra celor care dezvăluie informații pe surse. O a treia știre spune că noile iPhone 2018 vor fi mai scumpe. Puse în context, se pare că informațiile confirmă ceea ce se știe privind următoarele modele.

iPhone X auriu a fost anunțat de Apple la autoritatea americană (FCC), dar nu a fost lansat niciodată. Nu este clar de ce au renunțat la acest model, dar specialiștii spun că Apple nu va mai lansa acest model pentru că ar fi făcut-o înaine să devină informația publică. Oricum, după cum arată pozele de pe site-ul de mai sus chiar nu era un produs de calitate, arată chiar aiurea, mai ales pe lateral. Conform Forbes US, comezile pentru iPhone X au tot scăzut și modelul va fi anulat în septembrie.

Atunci Apple va lansa noi modele inspirate din iPhone X, aparent cu un notch redus față de iPhone X. Modelul de anul trecut nu va fi vândut cu preț redus cum face Apple de obicei, ci va ieși din producție cu totul. Dar o parte din caracteristicile sale se vor regăsi în noile modele. Cei de la MacRumors spun însă că Apple a lansat recent versiunile roșii ale iPhone 8 și 8 Plus, adică ar putea lansa iPhone X Gold mai târziu, fără să fie probleme. Așa că ne rămâne doar să așteptăm și să vedem.

De asemenea, conducerea Apple a reiterat un mesaj către angajați să nu mai furnizeze informații către presă. Au spus că anul trecut au identificat 29 de persoane care au furnizat zvonuri către media și că 12 persoane au fost arestate. De cele mai multe ori, informațiile provin de la firmele care produc componente pentru Apple sau le asamblează, dar uneori sunt și angajați care vor să devină faimoși. Din păcate, conform contractelor lor actuale, un astfel de gest duce la pierderea locului de muncă și Apple a avertizat că vor avea probleme să își găsească un nou loc de muncă.

Pe de altă parte, informațiile pe surse permit competitorilor să lanseze produse concurente și de asemenea pot scădea vânzările produselor Apple. Ceea ce ne aduce la al treilea subiect al acestui articol. Noi dezvăluiri spun că produsele Apple din 2018 se vor scumpi. Noul model de top va costa circa 1.100 dolari, cu 100 de dolari peste iPhone X, iar trendul se va menține și la restul. Mai mult, există posibilitatea lansării unui model super-premium, care să coste 1.200 de dolari, zi ei. Analiștii spun că Apple a reușit în ultimii ani să convingă cumpărătorii să treacă de la 600$ la 700$ și apoi la 800 de dolari, iar apoi iPhone X a avut vânzări bune și la 1.000 de dolari.

De aceea va merge în continuare în acest sens: modele de top foarte scumpe, pentru cei care își permit prețul, plus alternative mai ieftine. La lansarea noii game de produse 2018 se vor ieftini iPhone 8 și 8 Plus. Doar iPhone X iese din gamă, pentru că el ar deveni prea atractiv ca preț și ar putea concura noile modele mai ieftine la 800-900 de dolari.

Oricum, deocamdată sunt numai speculații, pentru că nu știm nimic concret. Se pare că americanii mențin teoria cu trei modele,  dar două bazate pe iPhone X și unul bazat pe desing-ul clasic. Nu știm însă nici măcar ce nume vor avea. Cele bazate pe iPhone X sunt numite generic iPhone X SE sau iPhone SE2. Dar celălalt ar trebui să fie 8S sau poate 9, nu avem idee. Deși ar putea trece direct la generația 11. Pe de altă parte, anul acesta s-ar putea confirma și informația că Apple va numi telefonul iPhone, cu versiunile Pro sau Plus. Și atât, fără alte nume.