O companie producătoare de țigări electronice a lansat pe lângă alte accesorii și… un smartphone. Dispozitivul are adaptor unde se introduce capsula cu lichid și gata, poți fuma când simți nevoia. Costă doar 500 de dolari.

smartphone-tigara-electronica

Se numește Jupiter IO 4 și este un smartphone ok. Are un display de 5.3 inch, vine cu Android 4.4 Kitkat, are tehnologie 4G LTE. De asemenea, are preinstalată o aplicație specială care numără de câte ori tragi din țigară și îți prezintă statistici privind utilizarea. De asemenea, știe cât lichid mai ai în rezervă și te anunță când trebuie să comanzi noi cartușe. Evident, depinzi de producătorul ăsta pentru a avea cartușe compatibile cu lichid. Așa că ieea este smart.

Din păcate nu fac publice mai multe detalii despre telefon, nici măcar pe site-ul oficial. Știm doar că are o bandă luminată pe margine, care își poate schimba culoarea. Dispozitivul are două baterii pentru ca autonomia să nu fie afectată de țigara electronică.

Am găsit articolul ăsta într-un moment în care mai toată lumea discută despre lipsa unor inovații în zona de smartphone. Cam toate telefoanele fac același lucru, cu mici diferențe legate de exeriență, design și preț. Dar cam fac același lucru. În ultimii ani nimeni nu a venit cu ceva nou, util, interesant, care să stimuleze vânzările. Doar cu diverse inovații care sunt fie doar de marketing, fie inutile. Iar 2016 nu face excepție, s-au anunțat aproape exclusiv terminale similare cu cele de anul trecut. Cu un procesor mai rapid. Cu o cameră care adaugă megapixeli, cu o baterie mai mare. Dar nimic esențial nou.

smartphone-tigara-electronica-cutia