Apple va lansa tot trei modele iPhone 11 în 2019, la evenimentul oficial din luna septembrie. Analiștii se luptă să descopere detaliile înaintea tuturor, iar furnizorii de zvonuri subliniază faptul că vor exista trei schimbări majore anul acesta.

Sursa foto: Forbes

ads

iPhone 11- design

Vom vedea în 2019 trei noi modele iPhone, unii le numesc iPhone 11, alții scriu iPhone XI, dar tot aia este în principal. Un model va fi accesibil – adică nu ieftin, ci cu prețul cel mai mic dintre cele trei, cu ecran LCD, continuatorul seriei XR. Celelalte două vor continua modelele de top. La design, cea mai importantă schimbare este legată de ecran, dar rămâne fără notch.

După ce Apple a lansat iPhone X cu notch, toți producătorii au adoptat acest design, mai puțin Samsung. Totuși, acest notch inutil nu a avut mare succes și se pare că este pe cale să fie eliminat de către toată lumea. Iar la Apple se pare că va fi un design cu gaură în sticlă, în genul dezvăluirilor similare legate de Galaxy S10 și cum vedeți în imaginea de mai sus. Iar ecranul cu margini subțiri chiar arată foarte bine.

A doua schimbare majoră este legată de camera foto, se pare că Apple preia de la Huawei și Samsung trendul de utilizare a camerei foto triple pe spate. iPhone a fost totdeauna lider pe fotografia mobilă, dar în ultimul timp cam pierde competiția cu Samsung și Huawei. Așa că vin acum cu o cameră triplă care să readucă supremația pe zona asta. Unele imagini concept pun camerele astea în linie, cum vedeți mai sus, ca la P20, alte imagini concept aranjează camera într-un pătrat, cum arată la Mate 20.

A treia este legată de antenele GSM, care se schimbă la iPhone. Nu va avea în 2019 tehnologie 5G, cum este și logic, pentru că nu avem rețele 5G. Dar noile terminale iPhone vor avea o recepție mai bună, viteze mai mari pe 4G, tehnologie WiFi de ultimă generație și așa mai departe. Deci vor oferi o experiență extrem de bună.

Apple va îmbunătăți anul acesta Face ID cu un nou senzor IR mai puternic, capabil să vadă mai bine pe lumină slabă, pentru ca deblocarea să meargă mai bine. Au fost raportate probleme pe lumină slabă, iar aceasta ar fi cea mai bună soluție.

Modelul mai accesibil rămâne în gama Apple și anul acesta, conform WSJ, chiar dacă vânzările nu au fost pe măsura așteptărilor. Doar modelul de top, XI Max dacă e să ne luăm după surse, va avea camera foto triplă. iPhone XI va avea cameră duală, iar noul XR, pentru care nu avem un nume de cod nou, va avea pentru prima dată cameră foto duală, ca să fie și el mai apreciat.

Cel mai recent raport privind Apple spune că gigantul american va muta producția iPhone din China în India, datorită reglementărilor lui Trump. Foxconn are fabrici și în India, iar această țară nu este subiectul unui război comercial cu Statele Unite. Astfel, evită taxele suplimentare impuse produselor Made in China, iar Apple nu e obligat să mute vreo fabrică în SUA, cum spera Trump. Discuția privind o fabrică Foxconn în SUA continuă, dar nu am auzit să fi găsit vreun acord.