Lansarea iPhone 11 va fi probabil pe 10 septembrie, spune CNet, ținând cont că în mod tradițional Apple face evenimentul de lansare în a doua marți din septembrie. Deocamdată nu au fost trimise invitațiile oficiale pentru eveniment, așa că este doar o presupunere bazată pe statistică.

iphone xi-min

Sursa foto: OnLeaks

Informația privind lansarea pe 10 septembrie este confirmată și de alte surse. În noul iOS 13 beta există o imagine cu un calendar pe care este marcată data de 10 septembrie. Anul trecut, lansarea iPhone XS a fost anunțată în mod similar, printr-o imagine din iOS 12 beta. Deci pare aproape sigură lansarea.

Conform istoricului evenimentelor, iPhone 5S a fost lansat pe 10 septembrie 2013, iar toate lansările au fost în perioada 7-12 septembrie. Deci pare logic să vedem și anul acesta lansarea pe 10. De asemenea, disponibilitatea comercială va fi din 20 septembrie. Dacă ne uităm la aceleași statistici. Mai mult, un oficial SoftBank din Japonia, spusese deja „din greșeală” că telefoanele Apple vor fi în magazine din această dată. Cred că ar fi tare aiurea ca producătorul american să le încurce acum planurile. Dar în cazul Apple au mai fost și surprize.

Ca în fiecare an, pe 10 septembrie ne vedem pe blog pentru a urmări live lansarea. O să aflăm eventual la ce oră este evenimentul, dacă au stream video oficial sau dacă putem urmări evenimentul neoficial. Spre finalul anului, Note 10, iPhone XI și Huawei Mate 30 vor fi principalele modele de top. Mai este și Pixel 4, este posibil să vedem și de la OnePlus vreo actualizare, dar cam atât.

Se cam știu toate detaliile iPhone 11, sunt trei modele iar, unul normal, iPhone XIR sau 11R va fi modelul „mai ieftin”, adică pe la 1000 de euro, în timp ce XI va fi mai scump și mai bine dotat, iar vedeta va fi iPhone XI Max.

Cele trei terminale vor avea ecrane OLED de 5.8 inch și 6.5 inch (pentru XI și XI Max) și un display LCD de 6.1 inch pentru XI R sau cum se va chema el. Modelele mai ieftine păstrează camera foto duală pe spate (aparent), iar iPhone XI Max va avea o cameră triplă, care a apărut în diverse variante.

Deocamdată nu am găsit detalii precise privind ecranele modelelelor Apple, vor avea oare notch sau gaură în ecran? Nu prea există informații, doar zvonuri. Unii spun că Apple nu va schimba deloc notch-ul de la XS la XI, dar să nu uităm că XS este generație intermediară, update de la iPhone X, iar XI este o generație nouă care poate fi altfel. Oricum, ne vedem pe 10 septembrie și povestim.