iPhone 5S, varianta actualizată a lui mar5, se lansează în iunie, dacă este să ne luăm după firmele asiatice care asamblează componentele pentru Apple. Știm deja că au nevoie de această lansare devansată, de fapt readusă în calendarul ei obișnuit la care au renunțat doar pe vremea când se pregătea iPhone 4S și când făceau vânzări fără egal cu i4. Cifrele erau record fără să lanseze ceva nou, așa că au dus lansarea în octombrie. Apoi au lansat și iPhone 5 tot în octombrie. Însă acum sunt pe un trend negativ, iar atenția publicului este spre Android, spre Samsung și HTC. Așa că au nevoie să revină la calendarul cu lansarea în iunie.

iphone 5s

Evident, poza este doar cu titlu de prezentare, dar nu cred că trebuie să vă mai spun asta 🙂
O chestie este clară. Apple are nevoie de un hit, de ceva care să readucă atenția asupra ecosistemului iTunes, de un gadget care să stârnească buzz. Dar care să fie atuul?

Se va lansa iPhone 5S în paralel cu iWatch?

Se va lansa cu iOS 7 care va aduce schimbările mult-dorite?

Se va lansa împreună cu o tehnologie deosebită? Ecran IGZO sau OLED? Procesor quad-core? Cameră foto diferită? Care să fie atuul care să genereze buzz pentru iPhone?

Au dreptate americanii, este în joc tocmai reputația Apple. Dacă vine cu orice mai puțin decât factor “wow” vor avea iar de suferit. Da, sunt mulți bloggeri și fanboys care susțin că Apple o duce în continuare foarte bine. Am citit vreo zece opinii similare și afară și la noi. Dar eu vă spun sincer, acum doi ani erau pe creștere și vânzările Apple, dar și vânzările Android – cam cu aceeași rată. Dar dacă ne uităm la finalul lui 2012, perioada de Sărbători:

 

Samsung shipped 61 million smart devices, up 71 percent from a year earlier.
Apple shipped 46 million iPhones in the quarter, up 25 percent from a year earlier.

RITMUL de crește al Apple a scăzut. Da, s-au plafonat piețele occidentale, cei din BRIC cumpără androizi ieftini. Da, toate aceste argumente sunt reale și viabile. Dar asta arată că Apple NU mai este pe val acum. Nu mai atrage atâția cumpărători noi. Asta se reflectă în prăbușirea valorii acțiunilor.

apple

Sursa.

 

Revenind, Apple are nevoie de un iPhone ieftin, cu care să cucerească piața în curs de dezvoltare și care să devină o reală alternativă la androizii ieftini. Are nevoie de un iPhone 5S atât de echilibrat încât cei care cumpără acum iPhone 4S pentru prețul mic să își schimbe părerea. Au nevoie de aplicații care să te facă să lași Android și să revii la iOS. Au nevoie de atâtea chestii încât e foarte greu de spus ce vor face.

Voi ce ați vrea de la iPhone 5S?