iPhone 6L ar putea fi denumirea comercială a modelului de smartphone Apple iPhone cu ecran de 5,5 inch. După cum anul trecut au folosit iPhone 5C pentru versiunea mai ieftină, de data asta ar putea folosi L-large pentru versiunea cu ecran mai mare. Știm deja că lansarea iPhone 6 este în septembrie, iar Apple pregătește două variante de terminal, una cu ecran de 4,7 inch și una cu ecran mai mare, de 5,5 inch. Asta dacă se adeveresc zvonurile 🙂

iPhone 6 L

Cel din poza asta s-ar putea să fie modelul de 4,7 inch… cel de 5,5 inch este cu mult mai lung. În orice caz va fi un an important pentru Apple, așa cum au confirmat oficialii companiei de mai multe ori pe parcursul acestui an.
Tot azi, au apărut noi detalii tehnice și au fost pozate bateriile pe banda de producție, iar toți *spectatorii* așteaptă cu sufletul la gură *spectacolul* lansărilor Apple și Samsung din septembrie. Nu știm ce surprize vor fi, în realitate.

Nu știm dacă iPhone 6L este un nume real sau inventat, dar se pare că va avea o baterie litiu-ion de 2.910 mAh, conform 9to5Mac.

Bătălia este cu siguranță spectaculoasă și ambele companii au demonstrat că au produse bune și fani disperați să le cumpere. Dar piața premium este tot mai concurențială și în același timp afectată de două trenduri importante.

1) De ce? Oamenii încep să se întrebe tot mai des dacă merită acest upgrade, oare terminalul nou nu este cam la fel cu cel anterior? Oare nu se mișcă la fel și nu face același lucru ? Oare nu se strică la fel de repede? Oare nu mai bine rămân cu ăsta actual pînă crapă?

2) Cum adică reducere? Oamenii au plătit 1000 de euro pe un smartphone ca să se mândrească cu el și să apară cu el la terasă în Dorobanți. Dacă tu vinzi terminalul cu 15% reducere peste trei zile și cu 50% reducere peste câteva luni, de Black Friday, își pierde tot farmecul acel model. Ever.