iPhone 8 va avea pentru prima dată un ecran de mare rezoluție, respectiv 2800×1342 pixeli, conform zvonurilor. Pînă acum Apple păstra rezoluția clasică, maximum fiind atins cu iPhone 7 Plus care era Full HD.

Spre exemplu, iPhone 7 rămăsese la nivelul 1334×750 pixeli, pentru mulți foarte ok, dar pentru adepții specificațiilor o rezoluție foarte slabă.

Dacă aspectul noului iPhone va semăna cu aceste realizări grafice, chiar va fi cel mai atractiv smartphone din oferta de pînă acum. Sursa este MacRumors, care pînă acum au dat informații destul de ok despre produsele Apple. Formatul ecranului iPhone 8 devine acum aproximativ 18.5:2, oarecum similar cu cel de pe S8+. Este mai mare decât 18:9 de la LG G6, mai precis este mai înalt.

Să nu uităm că încă de la începutul anului, un analist american care a prezis lansarea iPhone SE, a declarat că iPhone 8 va avea un ecran de 5.8 inch cu rezoluție 2800×1342 pixeli. Probabil informația provenea de la furnizorul de ecrane cu care s-a semnat contractul, fie că o fi Samsung, LG sau Sharp sau poate de la fiecare.

Se discută în continuare despre ideea că sub ecran va avea o zonă de display touch care integrează senzorul de amprentă și are funcție de buton Home virtual. Nu știe nimeni exact detaliile, dar pare o tehnologie care nu va fi pe alte telefoane. Zona de ecran va fi de 5.15 inch, iar zona de sub ecran este de dimensiuni relativ reduse, dar elimină acel buton rotund de la telefon.

Toate zvonurile sunt bazate pe noi informații descoperite în iOS 11 de către dezvoltatorii de aplicații care se uită la noile detalii. Se pare următoarea platformă a Apple suportă astfel de ecrane, care pînă acum nu erau pe formatul clasic al Apple. Asta nu înseamnă însă că trebuie obligatoriu vorba despre iPhone 8 sau de o lansare în cursul anului, dar despre modelul aniversar se tot discută și atunci e clar că oamenii caută fiecare fragment de informație care ar permite să descopere înainte de vreme orice detaliu despre produs. Mai avem puțin de așteptat, probabil în toamnă se lansează și iPhone 8, pregătit pentru aniversarea de 10 ani a iPhone.