iPhone mini ar putea fi salvarea Apple, după ce toate studiile recente dau Samsung și Android ca învingătorii vânzărilor din 2013. Apple a reușit de Sărbători să țină piept asaltului rivalilor doar cu noul iPad mini. Dacă anul trecut eram sceptic și nu am crezut în iPad mini, tableta ieftină a confirmat noua orientare Apple. Un iPhone mini sună plauzibil pentru a crește cota de piață a companiei.  Nu cred că o lansare rapidă a iPhone 6 ar mai schimba ceva, produsul premium nu va mai aduce vânzări peste i5.

mini

Sursa foto.

Android bate tot

În momentul de față, vânzările se fac pe Android. Da, există și produse Android mai ieftine, dar în același timp fac vânzări în continuare și terminalele premium Samsung, HTC, LG, Sony, Motorola, Nexus și altele. Samsung se detașează în lider și în US, nu doar în Europa sau global.

Acum doi ani, Apple bătea la vânzări atât Samsung, cât și Android, cu tot cu device-uri ieftine, prezente și atunci în magazine. Pur și simplu, piața cerea mai mult iPhone. Acum, treaba s-a schimbat.

iPhone mini

iPad mini s-a vândut datorită dimensiunii reduse, dar Apple are deja telefoane cu display mai mic la vânzare. iPhone mini ar putea fi o versiune actualizată a lui 4S sau ar putea fi un terminal complet nou. Aici e o problemă pentru că Apple vinde în continuare modelele vechi, iphone 4 și iPhone 4S, iar un model similar chiar ar concura aiurea. Un iPhone mini ar trebui să aducă nu doar un preț mai mic, dar să aibă și alt atuu. Nu-mi imaginez care.

Dacă ar fi să ne legăm de iPad mini, atunci iPhone mini ar putea avea un display fără rezoluția fantastică Retina, ar îngloba procesorul A5, o cameră foto de 5 megapixeli. Analiștii citați vorbesc de un preț de 200-250 de dolari, ceea ce ar însemna la noi 250 de euro. Poate că n-ar fi rău.