iPhone SE2 pare că se apropie de lansarea oficială, apar tot mai multe imagini și detalii, incusiv huse pentru el. E adevărat că există și comentarii negative, dar eu țin minte că am scris de câteva ori că nu cred să existe iPhone SE și totuși Apple a lansat acel model în 2016.

Imaginea de sus este evident făcută de un fan, iar iPhone SE2 nu va arăta deloc așa, ci mai degrabă similar cu fostul model. E posibil să aibă ecran cu notch, similar lui iPhone X, dar nu va fi un ecran din margine în margine, mai degrabă va avea buton de Home sub ecran. Stilul de design clasic, adică în genul ăsta:

Accest gen de design este confirmat și de husele iPhone SE2 de pe Amazon. Cei de la CNet au făcut și un sumar al zvonurilor din ultima perioadă.

iPhone SE2 ar urma să fie un smartphone buget, care să fie lansat aproape la prețul original iPhone SE, americanii zic 399 dolari, dar se pare că la noi a costat vreo 500 de euro pe puțin. Oricum, sub nivelul terminalelor Apple originale. Există posibilitatea ca Apple să lanseze iPhone SE cu formatul original al iPhone SE, dar cu procesor nou, cameră foto actualizată și evident iOS nou. Astfel s-ar face mai clar distincția între iPhone SE 2 și iPhone X 2 (iPhone X SE, care are ecran cu notch). Însă neavând niciun comunicat oficial încă, nu știm care variantă este corectă.

Unele site-uri au scris deja că iPhone SE2 nu are mufă de căști 3.5 mm jack. Lansarea telefonului ar putea fi în iunie, iar evenimentul anual Apple WWDC începe pe 4 iulie. iPhone SE a fost lansat în 2016 în martie, la un alt eveniment. Dar e posibil să fie doar o mică întârziere.

Cei care spun că va fi iPhone X SE susțin că telefonul va avea ecran cu notch și va pune un ecran de 4.7 inch în corpul de 4 inch, eliminând butonul de Home. Ceea ce n-ar fi rău, e clar că fără Home ar fi loc pentru ecran, iar notch-ul include Face Unlock, așa că se rezolvă problema autentificării cu amprentă. Dar după părerea mea, un astfel de iPhone nu are cum să fie ieftin, din contră ar trebui să fie destul de scump.

Am mai explicat și de ce ar fi stupid să fie iPhone SE 2 – second edition doi – nu prea merge ca denumire oficială. Pe când iPhone X Second Edition ar fi ok. Știm că Second Edition se referă la terminale ieftine, iar ecranul dacă este ca la X ar putea fi considerat X SE. Și probabil ar face și mai multe vânzări în acest mod.