Kodak Ektra este un smartphone cu o cameră foto specială, lansat pentru a revigora brandul după relansarea din 2014. Compania a intrat în faliment în 2013, dar a reușit să revină, evident acum fiind un jucător de nișă, pentru nostalgici.

kodak-ektra

Image Credit: AOL

Kodak Ektra este botezat după unul dintre aparatele foto de succes, modelul rangefinder Ektra din 1941. Dincolo de nume și de ideea de relansare, nu are nimic în comun cu aparatul original. Pe de altă parte, nu poți spune nici că este un model obișnuit.

Spatele terminalului este acoperit cu imitație de piele, are o lentilă proeminentă care seamănă cu cea a unui aparat foto normal, are și un grip vizibil, dar și buton dedicat pentru fotografii. Camera are tehnologie de stabilizare pe 6 axe, are un senzor Sony de 21 de megapixeli, iar lentila este din 6 elemente distincte. Sunt convins că telefonul va fi atractiv pentru o anumită categorie de pasionați de fotografie, mie mi-a plăcut design-ul și atenția la detalii.

Telefonul este produs de firma care face telefoanele Caterpillar (Cat), nu sunt foarte mari, dar nici n-am auzit să aibă probleme de calitate. Pe lângă partea de hardware, au ales o aplicație foto mai avansată față de cea standard din Android, respectiv Snapseed. Pentru necunoscători este o aplicație care permite editarea fotografiilor astfel încât ele arată mult mai bine. Kodak mai recomandă Lightroom, VSCO și Prisma.

Telefonul Kodak Ektra are un ecran de 5 inch Full HD, procesor cu 10 nuclee (deca-core) Mediatek Helio X20, 3GB de RAM, 32GB de stocare internă, microSD pînă la 128Gb și o baterie de 3.000 mAh. Android este la versiunea 6.0 Marshmallow.

Modelul va fi lansat în Europa la 499 de euro în lua decembrie.