iPhone SE2, noua ediție a telefonului compact al Apple, ar urma să fie pe 4 iunie, în cadrul conferinței anuale WWDC (Worldwide Developer Conference) 2018, spun sursele citate de PhoneArena. Se discută de aproape doi ani despre acest model nou, care să continue formatul iPhone SE, dar cu hardware nou.

iPhone SE 2

De prin 2016 se tot discută despre iPhone SE2, modelul care să continue seria. Primul model SE a surprins pe toată lumea, eu personal eram convins că Apple nu va lansa niciodată așa ceva. Steve Jobs spusese că Apple nu are nevoie de telefoane ieftine, iar eu personal credeam că formatul de 4 inch a fost demult depășit și nu va avea vânzări. Pe atunci toate telefoanele normale aveau peste 5 inch diagonala ecranului.

Totuși iPhone SE avea hardware de la iPhone 6 și era destul de compact pentru cei care nu preferă ecranele mari. Plus că avea un preț foarte bun pentru Apple, așa că s-a vândut bine. Așa că oamenii se așteptau ca Apple să lanseze rapid al doilea model. Dar în 2017 compania a fost ocupată cu pregătirea iPhone X, modelul aniversar, așa că nu au lansat nimic nou în seria compactă. Însă 2018 ar putea însemna că Apple vrea să crească vânzările, cota de piață, atunci are nevoie iar de telefonul ieftin și mic.

Noul iPhone SE 2 ar urma să aibă ecran de 4.2 inch, doar cu puțin mai mare decât modelul anterior, dar și cu baterie mai mare. Procesorul ar fi Apple A10 Fusion, cu 2GB de RAM și 32GB de stocare, adică un fel de iPhone 7 în corp mai compact. Este un model cu buton de Home ca la iPhone 8, nu va prelua ecranul iPhone X sau Face ID. Are camera foto clasică pe spate și este destul de lat, nu e subțire și rotunjit precum celelalte modele.

Lansarea iPhone SE 2 ar urma să fie pe 4 iunie, în prima zi de WWDC 2018. Terminalul are un preț estimat acum la 630 de dolari, ceea ce înseamnă că la noi ajunge pe la 3.000 de lei. Probabil sub acest prag ca să pară mult mai ieftin decât iPhone 8 (3.500 lei la eMAG). Deocamdată știm că iPhone SE 2 ar putea fi primul model compact care va îngloba tehnologia de încărcare wireless de la Apple. Deci spatele telefonului va fi din sticlă.

Bateria iPhone SE2 ar urma să fie peste 1.700 mAh în timp ce modelul anterior avea o baterie de 1.640 mAh. Probabil cu optimizări din iOS și la nivel de procesor, autonomia poate fi bună. Eu totuși nu al mai putea reveni la un ecran atât de mic. Și pe 5 inch mă simt limitat de dimensiuni. Urmăresc acest zvon și vedem dacă se confirmă.