Leagoo 5Tc este un smartphone cu preț accesibil și tehnologii decente. Este un brand chinezesc nou, dar care comunică tot mai intens și lansează pe bandă produse. Procesorul este x86, dezvoltat de Spreadtrum pe baza modelului octa-core Intel Airmont SoC.

LEAGOO T5c

Intel a ignorat zona de mobile până când a fost prea târziu, ARM a devenit jucătorul principal la nivel global, iar în curând va fi și pe netbook-uri și laptopuri. Totuși, Intel face pași timizi înapoi, după eșecul primelor generații de procesoare pentru telefoane. Acum vreo 2-3 ai aduceau design-ul Atom pe câteva telefoane care au eșuat lamentabil. Acum încearcă altfel.

Spreadtrum este un dezvoltator de procesoare pentru device-uri mobile și IoT care oferă cele mai ieftine soluții de pe piață. Acum ei au preluat tehnologia Intel Airmont pe 14 nanometri și au adaptat procesorul pentru terminale smartphone. Mă rog, este o arhitectură mobilă, dar probabil au avut nevoie de expertiza Spreadtrum pentru că ultimele experimente eșuaseră.

Acuma nu zic că o să vândă milioane de unități. Însă nici ARM nu vindea atât de bine pînă când nu au permis altor producători să dezvolte procesoarele lor bazate pe tehnologia proprie. Acum Samsung, Apple, Qualcomm și ceilalți fac procesoare pe baza arhitecturii ARM, inclusiv Spreadtrum.

Procesorul este octa-core și atinge 1,8 GHz, dispune de 3 GB de RAM și 32GB de stocare internă, iar ecranul acestui model este de 5.5 inch Full HD. Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli și cea frontală doar de 2 megapixeli, iar bateria integrată este de 3.000 mAh. Are ecran cu margini subțiri, dar păstrează butonul central de Home și care include senzor de amprentă. Este un smartphone LTE Cat6, putând fi utilizat pe rețelele de ultimă generație, iar prețul său este de 130 de dolari.

Procesorul Spreadtrum SC9850 consumă cu 30% mai puțin decât modelul comparabil MediaTek MT6750 (octa-core bazat pe ARM), dar are o putere de procesare cu peste 25% mai mare. Aveți mai jos o comparație realizată în testele single-core, multi-core și total.

Mediatek MT6750 vs Spreadtrum SC9853i

Evident, compania chineză vinde și modelul Leagoo T5 (fără c la final) care are fix procesorul Mediatek menționat mai sus, disponibil la același preț. Au și modele mai interesante Leagoo, o să vă mai scriu despre ei.