Lenovo Vibe X3 este unul dintre cele mai accesibile modele smartphone care îmbină tehnologii de top. La un preț sub 300 de dolari (la noi este vreo 1.300 de lei), modelul are procesorul cu șase nuclee Snapdragon 808, 3GB de RAM, ecran de 5.5 inch Full HD, precum și o cameră foto cu senzor de 21 de megapixeli.

Lenovo-Vibe-X3 (1)

Lenovo Vibe X3

Cei de la Lenovo au avansat încet, dar sigur, pe zona de smartphone și au modele din ce în ce mai aproape de zona lifestyle și fashion. De asemenea, spre deosebire de competiție au păstrat nivelul accesibil al prețurilor fără a se aventura în zona de preț foarte ridicat. Lenovo Vibe X3 nu face excepție, este un smartphone foarte bine dotat, cu performanțe peste medie, dar care are un preț accesibil. Este de recomandat pentru orice utilizator, începător sau avansat, care dorește un ecran mai măricel. Pentru unii 5.5 inch este chiar mare, dar pentru mulți este o dimensiune perfectă. Atenție și la un alt detaliu, înainte de lansarea oficială din decembrie 2015, au circulat niște zvonuri online că Vibe X3 va avea ecran 2K, adică 2560×1440 pixeli. Ei bine, la lansarea oficială nu s-a confirmat asta, ecranul este Full HD, 1980×1080 pixeli.

Procesorul Snapdragon 808 este printre cele mai performante din 2015, a fost pus pe LG G4 și alte terminale de top, are performanțe bună, peste Mediatek-urile octa-core, deși el are șase nuclee, hexa-core. De asemenea, terminalul are 3GB de RAM, deci va avea performanțe foarte bune în jocuri video și alte aplicații intensive.

ads

Lenovo Vibe X3 are stocarea internă de 32GB sau 64GB, adică fără păcăleli cu 8GB din care puteți utiliza 3. De asemenea, are slot de carduri de memorie microSD, dar după modelul inventat de chinezi: ori folosești dual-SIM, ori single-SIM și card de memorie. Suportă pînă la 128GB, deci nu aveți probleme cu spațiul.

Camera foto integrată pe spate are un senzor excelent, de 21 de megapixeli. Din câte înțeleg este unul din senzorii folosiți și de Motorola, nu am exact detalii cine a produs senzorul, dar puteți vedea poze, aici.

Tehnologia de sunet a fost lăudată, au sunet Dolby Atmos, terminalul este compatibil cu Hi-Fi Audio. De asemenea, aș mai menționa bateria de mare capacitate, 3.500 mAh, care permite o autonomie foarte mare. Una peste alta, Lenovo Vibe X3 este perfect pentru cei care caută un smartphone performant, dar care să nu coste extraordinar de mult.