LG G2, următorul vârf de gamă al companiei sud-coreene, a fost prezentat oficial. Evenimentul a avut loc la New York ;i se confirmă cam toate zvonurile. Ecranul este Full HD de 5,2 inch, cu o ramă extrem de subție. Procesorul este cel mai puternic disponibil la ora actuală, Qualcomm Snapdragon 800, un quad-core la 2,3 GHz și are 2GB de RAM. Camera foto are un senzor de 13 megapixeli cu stabilizare optică integrată.

LG G2
LG G2

LG G2

LG G2 aduce toate funcţiile într-un dispozitiv cu un design ultrasubțire și ușor de utilizat cu o mână. Sud-coreenii au mutat butoanele de control pe partea din spate a terminalului. Apăsarea lungă a butonului de volum permite accesarea QuickMemo (Volume Up) sau a camerei foto în cazul Volume Down. Are o nouă tehnologie KnockOn care permite deblocarea ecranului prin atingerea lui repetată de două ori.

Ecranul este evident un IPS și are o ramă de 2,6 mm grosime. LG G2 beneficiază de Graphics RAM (GRAM) care permite în final o utilizare mai eficientă a energiei. GRAM reduce consumul de energie al afişajului cu până la 26% şi prelungeşte durata de utilizare a dispozitivului cu până la 10%. Bateria este de 3000mAh.

Camera foto G2 include pe lângă senzorul de 13 megapixeli şi stabilizatorul optic de imagine o lentilă interesantă, fără ca obiectivul să fie proeminent (!).

Pentru prima oară, LG pune accent și pe tehnologia audio. LG G2 este primul smartphone de pe piaţă care dispune de redare Hi-Fi de 24 de bit/192kHz, reproducând o calitate a sunetului similară cu cea de studio, cu mult superioară față cea redată de un CD.

Noua versiune a interfeței LG,  User Experience (UX), oferă funcții avansate precum:

Answer Me — răspunde automat la apel atunci când telefonul este dus la ureche;
Plug & Pop — recomandă opţiuni sau caracteristici atunci când un dispozitiv de căşti sau un cablu USB este conectat;
Text Link — informaţiile încorporate în mesaje text pot fi selectate şi salvate cu uşurinţă în memo şi calendar sau pot fi căutate pe o hartă sau pe internet;
QuickRemote — poate fi folosit pentru a controla dispozitive populare de home entertainment și poate să înveţe de la telecomenzi convenţionale şi să fie personalizat pentru a opera mai multe dispozitive;
Slide Aside — permite multitasking mai uşor aplicând trei degete pe ecran pentru a trece la o altă aplicaţie ce rulează în background;
Guest Mode — protejează intimitatea propietarului prin afişarea doar a aplicaţiilor preselectate atunci când oaspeţii au acces la telefon.

LGG2

Specificaţii tehnice:

Procesor: 2.26GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800
Display: 5.2-inch Full HD IPS (1080 x 1920 pixels / 423 ppi)
Memorie: 32GB / 16GB
RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
Cameră foto: Spate 13.0MP cu OIS / Faţă 2.1MP
Baterie: 3,000mAh
Sistem de Operare: Android Jelly Bean 4.2.2
Dimensiuni: 138.5 x 70.9 x 8.9mm
Culori: Negru / Alb

Telefonul apăruse deja dimineață “pe surse” în niște imagini care par să fie cele din kit-ul de presă. Probabil și pe internațional a trimis cineva comunicatul prea devreme 🙂 Sau au oferit kit-ul de presă cu NDA jurnaliștilor invitați la eveniment.

Teaser: