LG G7 ThinQ a fost lansat astăzi oficial și integrează un asistent virtual ca principalii săi competitori. Are cel mai performant display, oferă un sunet premium și are procesorul Qualcomm Snapdragon 845.

Detalii tehnice LG G7

Procesor: Qualcomm Snapdragon 845
Ecran: QHD+ de 6,1 inch, ecran FullVision Super Bright de 19.5:9 (3120 x 1440 / 564ppi)
Vertsiuni:
– LG G7 ThinQ: 4GB LPDDR4x RAM / 64GB UFS 2.1 ROM / MicroSD (până la 2TB)
– LG G7+ ThinQ: 6GB LPDDR4x RAM / 128GB UFS 2.1 ROM / MicroSD (până la 2TB)
Camera foto:
– Principală duală: 16MP super grandangulară (F1.9 / 107°) / 16MP cu unghi standard (F1.6 / 71°)
– Frontală: 8MP Wide Angle (F1.9 / 80°)
Baterie: 3000mAh
Sistem de operare: Android 8.0 Oreo
Dimensiuni: 153,2 x 71,9 x 7,9mm
Greutate: 162g
Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Tip C 2.0 (compatibil cu 3.1)
Altele: Boombox Speaker / Google Lens / AI Haptic / DAC Hi-Fi Quad / Sunet 3D Surround DTS:X / Rezistență IP68 la apă și praf / HDR10 / Tastă Google Assistant / Recunoaștere facială / Senzor de amprente / Quick Charge 3.0 / Încărcare wireless / Conform cu stndardul MIL-STD 810G / Radio FM
Culori: New Platinum Gray / New Aurora Black / New Moroccan Blue / Raspberry Rose

Anunțul oficial

LG Electronics (LG) a anunțat astăzi oficial cel mai recent smartphone premium al său, modelul LG G7 ThinQ, așteptat din februarie. Modelul are variante cu 4GB de RAM și 64GB de stocare internă și 6GB de RAM și 128 GB stocare internă. Ecranul este cu un notch, are diagonala de 6.1 inch, acoperit cu Gorilla Glass 5 și a trecut testele de rezistență MIL-STD 810G, are și certificarea IP68. Ecranul are margini subțiri, iar telefonul are o margine metlică, abia așept să îl văd în mînă. O să merg la evenimentul de lansare în Europa, vă țin la curent.

ads

LG G7 ThinQ are o cameră foto de 8 megapixeli pe față și doi senzori de 16 megapixeli pe spate, atât în configurație standard, cât și Super Wide Angle, pentru a oferi fotografii de rezoluție mai mare, cu mai multe detalii. Camera foto Wide Angle tipică LG surprinde acum și mai multe peisaje frumoase, cu mai puțină distorsiune marginală, iar selfie-urile sunt mai clare și mai naturale ca aspect față de telefoanele LG anterioare.

LG a îmbunătățit și mai mult funcțiile AI ale camerei foto, lansate prima dată în cadrul modelului LG V30S ThinQ. AI CAM oferă acum 19 moduri de fotografiere (în creștere de la opt), obținând poze și mai inteligent optimizate. Iar utilizatorii își pot îmbunătăți și mai mult fotografiile, alegând una dintre celelalte trei opțiuni de efect, în cazul în care cele recomandate de AI CAM nu li se par potrivite.

Fotografia cu ajutorul LG G7 ThinQ în condiții de iluminare scăzută atinge un nou nivel de performanță, datorită noii camere foto Super Bright Camera, cu imagini de până la patru ori mai luminoase faţă de fotografiile făcute la lumină redusă. Prin combinația senzorilor de imagine cu procesarea software, algoritmul AI ajustează automat setările camerei foto când fotografia este realizată la lumină scăzută.

LG a adăugat și noi funcții, care fac experiența fotografiei cu LG G7 ThinQ mai plăcută ca niciodată. Modul Live Photo înregistrează cu o secundă înainte și după declanșare, pentru a surprinde momente sau expresii neașteptate, ce altfel s-ar pierde. Funcția Stickers utilizează recunoașterea facială pentru a genera efecte 2D și 3D distractive, suprapuse imaginii, precum ochelari de soare sau bentițe de păr, ce pot fi vizionate direct pe ecran.

În premieră pentru seria G, Modul Portret generează fotografii cu aspect profesionist, cu fundal nefocalizat. Acest efect de bokeh poate fi generat atât cu obiectivul standard, cât și cu cel Super Wide Angle, oferindu-le pasionaților de fotografie și mai multe opțiuni creative.

LG G7 ThinQ integrează Google Lens, o funcție nouă de căutare a obiectelor, folosind cele mai noi tehnologii în AI și algoritmi de recunoaștere a imaginilor. Disponibilă în cadrul Google Assistant și Google Photos, Google Lens poate oferi mai multe informații despre obiecte precum puncte turistice de referință, plante, animale și cărți, suportând de asemenea recunoașterea textelor. Utilizatorii vor putea să viziteze site-uri web, să adauge o carte de vizită la contacte, să adauge evenimente în calendar, sau să caute un fel de mâncare dintr-un meniu de restaurant direct din Google Lens. Mai multe detalii despre Google Lens vor fi dezvăluite la conferința Google I/O, care va avea loc luna aceasta, în California.

Aflată imediat sub butoanele de volum, tasta Google Assistant oferă posesorilor de LG G7 ThinQ acces direct la funcțiile AI din telefon. O simplă apăsare a tastei va lansa Google Assistant, iar două atingeri în succesiune rapidă vor lansa Google Lens, o premieră pe nișa de telefonie mobilă. Utilizatorii pot, de asemenea, să țină apăsat butonul și să înceapă să vorbească imediat cu Google Assistant.

Cu ajutorul Super Far Field Voice Recognition (SFFVR) și al microfonului extrem de sensibil al smartphone-ului, Google Assistant poate recunoaște comenzi vocale de la distanțe de până la cinci metri. SFFVR poate identifica comenzile din zgomotul de fond, astfel încât LG G7 ThinQ devine o alternativă bună pentru un difuzor AI pentru casă, chiar și atunci când este în funcțiune televizorul. Comenzile Google Assistant disponibile pentru utilizatori pe LG G7 ThinQ au fost sporite, astfel încât posesorii acestui smartphone pot realiza și mai multe, doar prin propria voce.

Primul lucru pe care îl vor observa clienții la noul LG G7 ThinQ va fi, probabil, noul ecran QHD+ de 6,1 inch (3120 x 1440), cu o rată de aspect FullVision de 19.5:9 și o ramă de jos a ecranului cu aproape 50% mai subțire decât la modelul LG G6. Folosind noua tehnologie LCD de la LG, Super Bright Display, LG G7 ThinQ poate fi vizionat cu ușurință chiar și în lumina directă a soarelui, cu o luminozitate de top în industrie, de 1.000 niți, redând sută la sută paleta de culori DCI-P3.

În funcție de tipul de conținut, ecranul poate fi setat pe șase moduri diferite de vizionare: Auto, Eco, Cinema, Sport, Jocuri și Expert. În modul Auto, telefonul analizează automat conținutul jocurilor sau imaginilor și optimizează ecranul și consumul de energie. Utilizatorul poate optimiza și mai fin imaginea, ajustând “temperatura” ecranului și nivelurile RGB individual.

Noul ecran Second Screen al smartphone-ului oferă utilizatorilor opțiuni flexibile când e nevoie de ajustarea ecranului pentru a se potrivi stilului și preferințelor personale. Ecranul poate fi extins complet, pentru un aspect fără ramă a geamului, sau poate fi setat pe un stil mai tradițional, în care porțiunile de ecran ce înconjoară obiectivul camerei foto și difuzorul sunt negre. Dacă negrul e prea desuet, utilizatorii pot chiar să schimbe această porțiune a ecranului într-o cu totul altă culoare, pentru un efect mai “personal”.

Difuzorul Boombox Speaker utilizează spațiul intern al modelului LG G7 ThinQ ca pe o cameră de rezonanță, pentru a oferi de două ori mai mult bas decât un smartphone convențional, rezultând un sunet puternic în stil “boombox” fără a mai fi necesare difuzoare externe. Când este așezat pe o cutie sau suprafață solidă, smartphone-ul își folosește camera de rezonanță ca pe un woofer, amplificând și mai mult efectul de bas.

LG G7 ThinQ este și primul smartphone care oferă DTS:X pentru livrarea unui sunet 3D virtual indiferent de conținut, precum și sunet cu până la 7.1 canale cu căștile audio. Păstrând moștenirea LG de sunet excelent pe smartphone, LG G7 ThinQ este echipat cu un decodor DAC Hi-Fi Quad, pentru a oferi un sunet incredibil de bogat, mai ales alături de căștile audio cu impedanță mare.

LG G7 ThinQ va fi lansat în următoare perioadă în Coreea de Sud, apoi pe piețele majore din America de Nord, Europa, America Latină și Asia. Prețul și detaliile de cumpărare vor fi anunțate local odată cu apropierea momentului de disponibilitate.