Cei de la Microsoft au anunţat azi oficial disponibilitatea pe piaţa locală a modelelor Lumia 950 şi Lumia 950 XL. Noile telefoane folosesc nativ Windows 10 Mobile. Cu design îmbunătățit și tehnologie avansată, noile Lumia sunt interesante, dar abia aștept să le testez.

Microsoft Lumia 950
Funcția care cred că va face cu adevărat diferența o reprezintă Windows Continuum, disponibilă pe ambele modele. Experiența este îmbunătăţită de accesoriul opţional Microsoft Display Dock , care poate fi achiziționat separat. Pe scurt, Lumia 950 și XL permit utilizarea împreună cu un monitor și tastatură sau mouse. Da, îl folosești ca pe un computer, ai aplicații similare cu un desktop, cel puțin suita Office. Eu cred sincer că ăsta e viitorul tehnologiei mobile și că PC-ul va ieși cu adevărat la pensie după ce va funcționa tehnologia de acest gen.

Terminalele au procesoare Qualcomm de ultimă generație, memorie RAM și acceleratoare grafice puternice, stocare suficientă, dar de asemenea au slot de carduri de memorie microSD. Nu mai zic de camera foto PureView cu senzor de 20 de megapixeli, cu filmare la 4K. Mie mi-a plăcut tare mult Lumia 930, probabil 950 ar trebui să fie mult mai bun. Mai poate însă Microsoft recuceri piața? E cam greu acum, după atâtea eșecuri. Dar un device cu adevărat bun ar putea schimba trendul.

Lumia 950 are ecranul de 5.2 inch, iar 950 XL are ecran de 5.7 inch. Prețul Micrsoft Lumia 950 este de 2.800 lei, destul de competitiv cu flagship-urile, dar relativ mare comparat cu alte modele ale momentului. Lumia 950 XL are un preț recomandat de 3.200 de lei, se apropie de iPhone sau Galaxy Note.