Producătorul de accesorii SmartMicroOptics au dezvoltat sistemul Diple, un kit portabil ușor de utilizat, compact și portabil, care transformă orice smartphone sau tabletă într-un microscop puternic.

Kit-ul Diple smartphone microscop este format din lentile de microscop, o sursă de lumină și diverse accesorii care functionează cu orice tip de telefon. Tot ce trebuie să faci este să plasezi camera de la smartphone direct pe sistemul optic din kit (lentilele de microscop) și telefonul se transformă în doar câteva secunde într-un adevărat microscop. Deoarece Diple este capabil să mărească imaginea de 1000 de ori, pe ecranul smartphone-ului sau pe cel al tabletei vei putea vedea orice fel de celule sau chiar bacterii. De asemenea, poți face poze și videoclipuri în HD.

Diple oferă mai multe niveluri de mărire, începând cu de 35x, 75x, 150x și poate ajunge la 1000x, în funcție de capacitătile de zoom ale smartphone-ului și de pachetul de lentile achiziționate. Cei de la SmartMicroOptics susțin că Diple are o rezoluție și o calitate a imaginii fără precedent. Lentilele microscopice separate de cameră telefonului asigură o modalitate mai usoară de a găsi distanță focală ideală. De asemenea, Diple smartphone microscop are proiectat un sistem mecanic în așa fel încât să permită deplasarea spre sau departe de probă analizată cu o precizie extremă, obținând întotdeauna focalizarea perfectă.

Descoperă mai multe despre Diple pe site-ul Risco.ro.