Sunt luni de zile de când se discută de noile terminale Lumia de top, ultima oară vă scrisesem în februarie. Pentru a aduce mai mulți utilizatori cu bani, care să utilizeze magazinul de aplicații și să cheltuie, Microsoft are nevoie de vârfuri de gamă. La ora asta cel mai tare model este Lumia 930, de anul trecut. Ar fi timpul pentru ceva nou.

smartphone lumia

Astăzi au ieșit la lumină două modele smartphone de top. Lumia Cityman și Talkman aduc tehnologii noi și funcții mult așteptate. Se pare că vor fi lansate odată cu Windows 10, în vară. Cred că numele de cod ar putea fi denumirea de pe piața americană, seamănă cu numele unor modele mai vechi, gen Walkman. De fapt Talkman este tot un brand Sony, iar Cityman un telefon Nokia din 1987. Sau ar putea fi simple nume de cod, care nu vor fi folosite după lansarea comercială. Să vedem și detaliile.

Lumia Cityman are ecran de 5,7 inch cu rezoluție 2K (2.560×1440 pixeli), procesor octa-core Snapdragon de la Qualcomm și 3GB de RAM, memorie internă de 32 GB, slot de memorie, cameră foto de 20 de megapixeli și frontala de 5 megapixeli. Bateria poate fi schimbată și are 3.300 mAh. Pare un adevărat vârf de gamă și va avea succes, sunt convins.

Limia Talkman are ecranul  de 5,2 inch, tot cu rezoluție 2K, procesor cu șase nuclee (!?) și 3GB de RAM. În rest cam aceleași detalii, doar bateria este ceva mai mică, de 3.000 mAh.

Sursele nu sunt sigure ce model de procesor vor folosi, dar e clar, pentru că Snapdagon 810 este octa-core iar 808 de la LG G4 este six-core. Via