O companie din Croatia, Hangar 18, a lansat acum câțiva ani brandul de smartphone Noa, i-am întâlnit de câteva ori la evenimentele internaționale. Sunt un fel de Allview al croaților, dar unele modele rămân interesante chiar și așa. Ei bine, Noa N10 urmează să fie lansat la MWC 2018, iar telefonul are ecranul cu moț de la iPhone X.

Noa N10 este un smartphone interesant, cu preț bun, cu dotări mediocre, dar cu un design care iese în evidență imediat. Ecranul este cu diagonala de 6.2 inch, pe formatul 18:9, cu rezoluție Full HD+, adică 2160×1080 pixeli. În partea superioară are acel “moț” enervant de la iPhone X, astfel că în lateral apare ceasul și în cealaltă parte procentul bateriei și rețeaua. Acest gen de ecran afectează modul în care rulează aplicațiile, video de Youtube și altele. Dar unora le place așa, s-au obișnuit.

Noul model Noa N10 are procesor octa-core MediaTek MT 6763, cu nuclee la 2.3GHz. Terminalul dispune de 4GB de RAM și 64GB de stocare internă, plus slot pentru carduri de memorie pînă la 128GB. Ecranul are margini subțiri, iar butoanele sunt desenate pe ecran. Pe spate, care este ușor curbat și lucios, se vede o cameră foto duală.

Senzorii foto de pe spate sunt realizați de Sony, ambii senzori sunt de 16 megapixeli (IMX499). Camera foto poate combina imaginile realizate pentru a face fotografii la rezoluție de 80 de megapixeli. Camera de selfie de pe partea frontală este de 16 megapixeli, are tehnologii precum Face ID și include filtrele de fotografiere precum Face Beauty. Carcasa telefonului este din material ceramic, rezistentă și plăcută de ținut în mână.

Bateria Noa N10 este de 3.600 mAh, cu mult peste ceea ce oferă terminalele ieftine de obicei. De asemenea, telefonul vine cu platforma Android 8.0 Oreo. Terminalul este dual-SIM, puteți folosi fie un card de memorie microSD, fie două simuri.

Noa N10 vine cu sunet surround DTS, atât pentru speakerul integrat, cât și pentru căști. Prețul recomandat pentru acest model este de 300 de euro. Am văzut unele modele de telefoane Noa la eMAG, deci este posibil să găsim și acest telefon destul de curând.

Sursa: Noa Mobile