Pînă la evenimentul oficial de lansare din 13 august, apar noi poze și detalii despre Note 5. Deși americanii nu par să fi observat, cea mai mare problemă mi se pare că nu va avea USB Type-C. Apare o mufă de USB obișnuită, iar de asemenea nu are slot de card și bateria este integrată ca la S6.

galaxy-note-5-005

Samsung mizează mult pe Galaxy Note 5 după ce vânzările de Galaxy S6 și S6 Edge au dezamăgit. Terminalul are mulți fani, unii abia așteaptă noua versiune.

Eu am renunțat la Note după ce mi-am dat seama că nu folosesc aproape niciuna din tehnologiile care îl diferențiază. Mă descurc la fel de bine cu alt Android sau cu iPhone, nu am nevoie de acest terminal. Da, ecranul mare mi se pare util, dar aș prefera 5.2 inch. Acum am 5.5 inch pe i6 Plus și este mare, Note are 5.7, se simte. Însă există mulți utilizatori care îl văd mai departe ca fiind cel mai puternic hardware, alții zic că nu pot lucra fără stylus și așa mai departe.

Sunt curios dacă fanii Note 5 vor trece peste lipsa cardului Micro SD. Eu am special pentru Android carduri de 64GB pe care am muzica și jocurile mele favorite. La iPhone a trebuit să iau modelul de 64GB și tot se termină spațiul după ce filmez într-o deplasare mai lungă. Oricum, e clar că modelele de 16GB nu au niciun viitor.

Comentatorii spun acum că Samsung face terminalele tot mai aproape de iPhone. Discuția asta a fost de la primul Galaxy S, dar este drept că nici Apple nu a inventat touchscreen-ul, primul telefon cu ecran tactil fiind LG. Apple doar a făcut lucrurile mai interesante ca experiență și a găsit cea mai bună metodă de a face utilizatorii să scoată banii din buzunar: acces la conținut.

Scria cineva că Samsung va muta atenția de la Note spre noul Galaxy S6 Edge Plus. Este posibil, nu mai avem Note Edge și noul model cu ecran curbat va fi un hit, dar nu are stylus nici el. De asemenea, va avea probabil un preț foarte mare. Nu știu dacă va face suficiente vânzări pentru a relansa situația Samsung. Deocamdată niciun model nou al companiei sud-coreene nu a avut acel atuu pe care îl aduce un iPhone nou. Abia aștept să vedem lansarea oficială. Ca de obicei am să vă scriu live de la lansare 🙂