Samsung Galaxy Note 7 ar putea reveni la vânzare, conform unor surse, cu bateriile schimbate. Dacă informațiile sunt corecte, Note 7 s-ar putea vinde începând din iunie.
Update (27 martie) Samsung confirmă pe blog informația.

First, devices shall be considered to be used as refurbished phones or rental phones where applicable.

Samsung a retras de pe piață peste 96% din telefoanele vândute, specialiștii spun că sunt cam 3 milioane de unități. Ancheta oficială a stabilit că problemele cu exploziile au fost cauzate de faptul că se apăsau contactele la baterie, din cauza lipsei de spațiu, terminalul fiind ultrasubțire.

Sursele vorbesc de faptul că Samsung va înlocui bateriile de 3.500 mAh cu unele mai mici și noi tipuri de contacte. Deși articolul citează ca sursă Korea Economic Daily, știrea nu este de găsit acolo. Dar informația poate ascunde un grăunte de adevăr. După cum știm inițial vroiau să le caseze cu totul, dar dacă ar elimina sursa problemei, telefoanele ar putea fi vândute normal, acoperind astfel o parte din pierderi. Pentru că dincolo de costurile de retragere și costurile de testare suplimentară, Samsung a avut probleme și pentru că nu a vândut suficiente terminale neavând Note la ofertă pe final de an. Ar fi trebuit să vândă cel puțin 20 de milioane de unități Note, iar o parte sigur au rămas și la fabrică, fiind deja produse.

Acum, Galaxy Note 7 “refurbished” ar putea avea un preț redus corespunzător, iar eu sunt convins că fanii Samsung se vor bate pe astfel de telefoane. Chiar și cu ele explodând și cu prețul mare care îl avea, oamenii nu vroiau să cumpere altceva decât Note. Desigur, Note 7 lansat anul acesta nu va fi mai mult decât o curiozitate, pentru că oamenii care vor terminale de top vor cumpăra Galaxy S8 sau în cel mai rău caz vor aștepta să vadă cum va fi noul Note 8.

Dar pentru Samsung, din punct de vedere business, are sens să nu distrugă telefoanele, ci să le vândă cu modificările de rigoare. Sunt curios dacă telefoanele modificate vor trece de testele de siguranță pe care sunt convins că autorităile le vor aplica tuturor modelelor noi venite de la sud-coreeni.

Via