Oppo F5 nu a fost lansat încă oficial, dar au apărut pe surse tot felul de detalii pe care merită să le discutăm. Lansarea oficială ar trebui să fie pe 26 octombrie, la un eveniment special în China.

Terminalul va avea mai mult ca sigur un display de 6.0 inch cu formatul 18:9, cu margini subțiri și fără butoane pe partea frontală. Se pare însă că va avea două camere foto cu senzori de 12 megapixeli pe deasupra ecranului, realizate astfel încât să puteți face fotografii selfie de o calitate mai bună. Pe spate are o cameră foto cu senzor de 20 de megapixeli.

Marea necunoscută a acestui model este procesorul, care nu pare să fie dezvăluit nicăieri. Pe un site necunoscut apare cu Snapdragon 835, ceea ce ar fi o veste bună. Pe un alt site apare Snapdragon 660, un procesor bun, dar care nu este de putere maximă. Pe alte site-uri apare cu procesor octa-core despre care nu se știe nimic. Cei de la GSMArena nu au detalii. La ora actuală sunt mai multe variante Oopo F5, unele cu 4GB de RAM, altele cu 6GB de RAM. Stocarea internă pare să fie de 64GB, iar cea mai ieftină variantă va fi Oppo F5 Youth, care nu are cameră duală frontală, ci o cameră foto selfie de 16 megapixeli.

De asemenea, camera duală frontală va avea procesare realizată de Inteligența Artificială, cel puțin așa apare în pliantele promo descoperite înainte de lansare. Totuși, rămân semne de întrebare, este clar că nu are cum să aibă Android 6.0, minim 7.0. Ar putea fi imagini prelucrate în Photoshop sau poate niște pliante realziate de un amator.

Ar mai fi de menționat bateria de 4.000 mAh, care este oarecum peste medie. Acum totul depinde de procesor și de prețul final la care va fi lansat accest model. La ora asta, pe o serie de site-uri apare cu preț estimat de 325 de euro, ceea ce ar fi excelent pentru Snapdragon 835, dar tind să cred că totuși va fi un procesor economic.